Ready to takeoff

Färdig att åka. Håret hänger värre än vanligt - nytvättat och oböjt. Ska börja morgonen med besök hos frisören. Korta frisyrer kräver klipp var 5:e vecka - dock undrar jag om det inte närmar sig 15. Ingen dröm om hästsvans - bara ont om tid - har varit - ska bli MYCKET bättre.

Nejra fyller 16 i år. Tror bara inte det är sant. Med andra ord drygt 14 år sen som mamma Zumreta och Nejra - som nyanlända flyktingar till Luleå - kom in på expen en ganska sen kväll. Och hade problem att lokalisera sig till Rektorsgatan där de skulle bo. Ingen svenska, ingen engelska, ingen franska, ingen tyska. Vi har ganska många på expen den kvällen  - och många kunde bidra med försök på lite olika språk.

Svaret blev bosniska och telefon till Mustafa som hjälpte oss.. Sen blev det umgänge och kontaktmannaskap med bosnisk-svenskt lexikon. Numera behärskar både mor och dotter svenska förstås.

GRATTIS NEJRA!

Inget upphetsande i tidningarna idag - en del att kommentera senare kanske.

Jag får återkomma efter frisörbesöket.

Dock kan jag väl påminna om att lyssna till partiledardebatten idag. Skulle misstänka att den börja klockan 09.00. Har förstås missat Lars Leijonborgs debatt mot Mona Sahlin i TV¤ - trots Sms igår från partiet. Fast de har väl förstås bara kommenterat fotbollsmatchen som oppositionen vann med 3-1 i går. Känns fortfarande lite konstigt att läsa in sossarna i ordet opposition. Icke desto mindre njutbart.

Så borde vi väl kunna lyssna till landstingsdebatten i dag. Landstingsfullmäktige i Kalix. 89.3 mHz brukar det vara på min radio i alla fall. Skulle tro att de startar klockan 10.00



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback