Vägen till Kärleksstigen

Otittat efter så tror jag att jag glömde länken till Kärleksstigen - men här kommer den.

Och den stora nyheten var nästan så jag var tvungen att få lite tid att kolla i almanackan om det möjligen är rötmånad och historier i dess anda.

NSD toppas idag av rubriken "Lulebo säljer ut hyresrätter". Herr redaktören Sandor Berglund vill tydligen ha krut från v'änster för han skriver att NSD avslöjar att allmännyttan "brandskattas" ytterligare.

Brandskatta betyder röva, stjälva, skövla roffa.


Ett av skälen till försäljning är att få pengar att rusta upp bland annat Hertsön. Hur man kan skriva i termer brandskatta kan inte förklaras med annat än en begynnande nyhetstorka. Det gäller att elda plakatbärarna så media har något att rapportera mellan hembygdsfesterna och fiskereportagen.


"En bättre balans behövs för att få en positiv tävlan mellan hyresvärdarna. Alla kommunala bostadsbolag mår bra av att utmanas".


Det är faktiskt inte citat från vår budget - men kunde vara det - utan kommunalrådsord.


Om nivån på drygt 80% av hyresbeståndet säger kommunalrådet "Och det här är en på tok för hög andel i en kommun som Luleå".


Bara läsa och njuta - och förstå att Karl P faktiskt är beredd att gå längre än de fjuttiga 8% som det nu talas om. Utan att exakt veta så tror jag vi kan minska 20 procentenheter till och ändå ligga i den absoluta kommuntoppen av ägande i kommunala bostadsbolag.


Det är goda kronor att använda till investeringar istället för att låna upp pengar.

Bara nu inte NSD tänt till mörker krafterna i Karls eget parti?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback