Värsta socialisten

Rubriken återkommer jag till. Hade fått hjälp med länken till artikeln om Boden sossarna och familjedaghemmen (någon hade kommenterat tidigare inlägg). Så jag ska prova HÄR.

Jag vet nog att det ibland är mellan skärmen och stolen det felar när jag inte hittar länkar. Ni vet tålamod - att leta - är inte min gren.

Fast låt mig börja med avslutningen på fotbollsskolan. Kutade iväg till busstationen för att se paraden. Skulle fota stans snyggaste och trevligaste cyklande polisen. Och vad tror ni blev resultatet - ett framhjul. Fast egentligen så skojar jag - jag skulle fota paraden och just då klev han upp på cykeln - och jag blev så full i skratt och skulle skoja till honom att han skyndade sig så han skulle komma med på min blogg. Och då blev det som det blev. Men på foto två kom i alla fall SSK-flaggan med.

Kan undra om det är av Jukka Olli inköpta flaggor - såg nog två i tåget i alla fall.

46461-340

Lägg särskilt märke till framhjulet i vänsterläge - visst ser han ut att ha bråttom ut i bild?

46461-341

Sunderby Sportklubb på G!

Hann få en skymt av barnbarnen också - men inga foton.

Har varit på födelsedagskalas sedan - Nejra 16 år som gått ut nian. I sommar ska hon åka på semester till Bosnien och Kroatien och till hösten väntar gymnasiet. Tog bilder - men ni vet - inte ens jag har mage att publicera dem - och då är de riktigt suddiga.

Värsta socialisten då?

Ja, dagens är i alla fall Agneta Granström, mp. Det skulle vara behövande med största behovet och  med minsta plänboken som skulle ha vård inom norrbottens läns landsting. Inte de med mindre behov och stor plånbok.

Man baxnar och tror att vi är tillbaka till då muren inte fallit än! Hon betonade också - flera gånger - att det skulle vara offentlig finansierad sjukvård och inte försäkringslösningar.

Mot vem hon argumenterade kan jag undra. Även om moderaterna tidigare andats om privata försäkringar så är det ju inget som ens de framhärdar i. 

Och här kom vårdalliansen och pratade om patientens rättigheter. Det handlade minsann inte om någon rättighetslagstiftning - men sen rapade hon själv upp vilka rättigheter patienter har enligt hälso- och sjukvårdslagen. 

Jag blev aldrig klok på om hon var okunnig eller spelade dum av ideologiska skäl?

Sen kom både Britt Westerlund och hon tillbak till att vårdalliansen tyckte att landstingets personal var dålig då man ville ha privata alternativ.

Att en del privata alternativ är effektivare för att de har en smidigare organisation ville de inte ta till sig! Naturligtvis inte för de innebär ju att de erkänner att deras socialistiska våta, varma, gråa filt ligger som ett hinder för personalen inom landstinget att växa.

Välgörande när Erik Lundström konstaterade att om privat vård duger åt Göran Persson och andra s-potentater så kan det väl duga som komplement till norrbottningarna också! Åtminstone på områden där landstinget inte hinner med och där andra kan göra det lika bra eller bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback