Vart tog båten vägen?

Jag kan undra hur det gick för båten i denna (nästan) rötmånads historia som återfinns i Expressen.

Sjävl kan jag själv undra var morgonen tagit vägen. Varit upp och skrivit tidningskrönikan - förvisso med den senarelagda sändningstiden kl 07.00 ca. Men skriven och skickad är den.

Men sen gick jag och vilade igen - och det var riktigt ljuvligt skönt. Men när jag drar mig till 9 blir jag ändå halvt vansinnig när jag tänker på allt jag skulle hunnit göra,

Förmodligen är det sån prestationsångest som ska botas med semester.

Fast det fanns ett gott skäl just denna morgon - jag började må riktigt illa och svettades när jag satt och skrev. Fick gå i från flera gånger.

Tänkte sommarkräksjuka - men nu känner jag mig tack och lova riktigt pigg igen.

Jag utgår från att jag måste tycka det är bra med sammanslagningen av Kuriren och NSD. Men visst är det ett steg bort från mångfalden och mot monopol. Inte  bara för oss som läsare utanför annonsörer, anställda med flera. En arbetsgivare mindre att spela med. Betänk sen att PT också finns i koncernen och att NSD äger den annonstidning som heter Annonstidningen och som är helt dominerande annonsblad i många kommuner.

Konst som blir kvar i medvetandet presenterar ett felaktigt foto idag i Kuriren. Det sägs ska föreställa skulpturen "Jag vill äga allt" men föreställer "Hur man rullar ihop ett träd". Med reservation för exaktheten i namnen men bildbevis nedan:

46461-380

Och Jens har hunnit ringa från Helsingborg och få förtydligande om vad som stod i tidningen om landstinget. Ögrens svar till Hultin och det ytterligare besparingskravet på 73 miljoner.

Så klockan är tjugo i tio och jag är oduschad. Det blir rekord varje dag.

Och riktigt vilka projekt jag ska hugga ta i idag har jag inte bestämt. Boka lunch för släktträffen den 15 hör dock dit.. I går levererade jag ett antal kompendier från olika bröllop till Lotta som skulle sätta ihop sånghäfte till broderns bröllop.

Och idag gratulerar jag kusinbarnet Selma i Bollnäs som har namnsdag. En ännu kändare Selma skulle också haft namnsdag i dag - Lagerlöf. som faktiskt finns med på uppropet när folkpartiet bildades 1934.

Kommentarer
Postat av: Berndt

Tror det vore stor fördel för oss tidningsläsare med en sammanslagning av NSD + NK. Den redaktionella, journalistiska kvaliteten skulle öka betydligt. Idag har vi två hyfsat bra lokal/länstidningar. Ju snabbare samgåendet genomförs desto bättre :-)

Postat av: Ylva

Nog skulle jag helst ha två livskraftiga tidningar som konkurrerade med varandra. Men eftersom alternativet troligen är att den ena förr eller senare dör sotdöden - är det väl lika bra att det sker som nu - under ordnade former.

2007-06-27 @ 18:21:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback