Viss slutledningsförmåga

Viss slutledningsförmåga finns det dock hos undertecknad - trots att jag nästan inte vill ta i "apparaterna" som styr TV:n.

Mor ringde när jag var uppe i förra inlägget - då jag trodde att dagen förflutit färdigt. Men så var inte fallet. Ingen TV hos mor och far. Ingen bild vill säga. Och eftersom jag tillhör samma kabelTVnät och hade bild så var det läge för utryckning.

De klassiska knepen med utdragna kontakter - nollställning av all spänning i apparaterna och så in med köret igen. Utan resultat.

Koll med grannar - som antingen hade viasat eller var borta.

Telefon till Jens rullandes mellan Söderhamn och Bollnäs. Som inte trodde på tesen att de själva skulle lyckats pilla bort alla kanaler.

Granne Ingemar - han med Viasat - kom över. Och gjorde samma manövrar som jag. Vi började just enas om att alla tecken tydde på fel i parabolen hos kabeltv.

Vilket genom ett samtal med granne Ola visade sig vara korrekt. Kabelavgrävd på Gallringsvägen - 3 timmars reparationsarbete.

Och far som alltid ska vara igång och göra något skulle genast kasta sig på cykeln och leta rönnplantor. Vilket jag försökte få honom att avstå halvnio i regnigt väder.

Jag får väl börja hota honom att i Luleå kommun låser vi in gamlingar. Fast det är då absolut inget att skämta om - Fy på mig!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

*Ler*
Nog är hon sin fars dotter Cinderella Strutz,alltid i farten.
Förunderligt att Luleå Kommun allt för ofta utmärker sig på fel sätt.Sannerligen behövs en ordentlig storstädning både här och där.
Jag drömmer om piasavakvastar och fönster på vid gavel,nya friska vindar och rent i hörnen.
Jag drömmer och hoppas,kanske med en och annan rävsvans bakom öronen.Jag har framtidstro och tillförsikt,en ny dag randas borta vid horisonten och den är vår.

2007-06-25 @ 21:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback