Grattis Camilla

på namnsdagen - bästa gruppledarkollega. Håll i hatten - och fira ordentligt. Har du tur har Anna-Greta noterat det och kommer med extra gott fika till Månadsmötet.

Och mörker männen inom Kd verkar ha fått luft under vingarna.
Tomas Seidal, ordförande för Livets ord - och medlem i kd? I alla fall hävdar han att en aborttkritisk - i allmänhet inte bara mot det senaste förslaget - inte är något som företräds av en minoritet. Glädjande med Östmans kristallklara linje i den här frågan.

Och Helena  Söderström kallar sig själv lokalvårdare i en insändare om hushållsnära tjänster - men de som inom ramen för förslaget ska utföra samma tjänster - de kallas föraktfullt för pigor. Ja, hon har ju likasinnade högre upp i hierarkin - landstingsrådet Britt Westerlund sa häromdagen i radion att det är det här vi kallar för pigavdraget. Att det här förslaget skulle ge massor av nu svartarbetande kvinnor möjlighet till riktiga jobb med socialtrygghet var inget var viktigt för Brfitt Westerlund heller. Ideologisk blockering går före solidaritet med utsatta kvinnor!

Och Folke Spegel förefaller gå i sin företrädares fotspår - inget fel på ALMI - inte ska de betala. Lite positivt i alla fall - de avvaktar Åströms avgångsvederlag till ekobrottet är utrett. Men oavsett får han sex månaders avgångsvederlag - trots att han sagt upp sig själv.

Och äntligen blir turistbyrån i kommunal regi. De krafter - inom kommunen och branschen - som motarbetat den privata entreprenören redan innan de startade verksamheten har vunnit. Är det någon som funderar i termerna att de faktiskt har ett eget intresse i frågan?

I går använde en sossepolitiker ordet "leja". "Du menar att vi kan leja in tjänsten". Vilket föreföll som ett naturligt val. Det är kanske så vi ska kringgå de ideologiska blockeringarna mot enreprenörsskap. Vi går tillbak till gamla jordbrukssamhället  där det var naturligt att "leja". Framöver kanske det kan bli naturligt att leja både för äldreomsorg och barnomsorg? Död åt entreprenörsskapet - länge leve möjligheten att "leja".

Och ett annat kommunalråd - han är förb-d på länsstyrelsen - eller rättare sagt på den kritik som länsstyrelsen via Berit Sunnerö riktar mot oss i kommunen. Hörde skvaller vägen att det inom kommunen är irritation även över annan kritik från länsstyrelsen. Lite av att skjuta på budbäraren kanske?

Och under lediga platser kan vi konstatera att Kuriren söker ny politisk redaktör efter Östman som nu ska få tillbringa sin pensionstillvaro på golfbanan. Det gläder säkert fler än hans fru!

För min del blir det en heldag i kommunala handlingars värld - dagen avslutas med Månadsmöte som startar 18.30 ikväll.

Och så säger vi: Kom igen Luleå hockey!!


Kommentarer
Postat av: Magnus

Ordförande i ja till livet. Livets ord har blivit smartare på senare år och använder inte egna medlämmar utåt i sina olika "organisationer"...

Postat av: Anna-.Greta Svedberg

Dags att komma på det nu! Sitter ganska trångt till idag....(Jag har grattat i alla fall)

2007-03-07 @ 11:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback