Inga stora bevingade ord

Lyckan är ej alls det du tror - inga stora bevingade ord. Nä, det räcker så väl med de ord som står i tidningen varje dag.

Undras om jag är lite pervers (eller mycket) då jag faktiskt kan känna riktig lycka när jag får tidningarna i min hand. Efter en haltimmes väntan, Hon budet har börjat hålla mig på halster till efter fem. Ser på hennes tidningshög att den är lite olika stor beroende på vilken tid hon kommer.

Måhända hon tycker det blir trist att köra ut i samma ordning varje dag - så att hon vänder på kuttingen ibland? I såfall ligger det nära tillhands att godtala med henne.

Det går inte heller att gena ut på nättidningen och åtminstone se vad ledar- och debattsidan innehåller. Den är aldrig där då - halvfem.

Nu fick jag komma med på ettan i Norrbottens Kuriren. Men snälla redigeraren eller vad ni nu heter som letar fram foton. Var har du hittat detta 10 år gamla kort? Det borde väl i alla fall, om ni nu propsar på antikarkivet, synkas så bildtexten stämmer. "Ylva Strutz, ombudsman, 48 år". Varför i all friden vi nu alltid måste presenteras med ålder. Varför inte vikt eller skostorlek?  80.2 (förfärligt), 38.

Nu hinner jag bara med en sak till och det ramlar på mig nu för femtielfte gången i nyheterna denna morgon. Moderaterna driver frågan om avskaffande av TV-licenserna. Är det någon som tvivlar på varför? Säger bara Borelius, Stegö, Billström med flera.

Fast om jag ska vara seriös så är det lite roligt med just avskaffandet av TV-licensen. Det är vi för i folkpartiet - kanske bästa att påminna partiledningen. För det var faktiskt en norrbottensmotion - från Anders Axebark tror jag - från vårat län till landsmötet som fick partiet att inta den ståndpunkten.

idag ska det annars vara lite dialog om äldreomsorg på förmiddagen. Hälsan tiger inte still - det krackelerar mycket som inte syns både för gamlingar, anhöriga och inte minst personalen. Ska börja att träffa en kvinna med stor erfarenhet både av äldreomsorg och jobb som personlig assistent. Och erfarenhet av delade turer!!

och efter lunch kommer revisorerna - då ska jag granskas i min roll som tjänsteman. För kvällen gäller att utbudet på kvinnodagsarrangemnag är gigantiskt - blir så frustrerad att tvingas välja att jag är rädd för att det blir soffan! Kan vi inte införa en kvinnovecka istället - åtminstone vad avser arrangemangen? Kvinnobiblioteket, Landstingshuset, Kulturens Hus och Spiran på Kronan för att bara nämna några platser där det firas.

Raska "steg" till mor och far!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback