Kd-sprickan ett lyft?

Det hävdar ledaren i Norrbottens Kuriren idag. Men nog kan jag undra om den käre ledarskribenten inte felbedömt läget. Hörde en telefonintervju med distriktsordföranden här i länet, Stig Töyrä. Han tillhör i såfall den tiondel som kd enligt ledaren gott kan vara utan. Men vad värre var så sa reportern att han, Stig Töyrä, har stöd av kd:s gruppledare i Luleå. Det talas för mycket om kvinnornas rättigheter och för lite om barnens rättigheter., sa hon.  Det sista - att det talas för lite om barnens rättigheter - kan jag oförbehålsamt hålla med om.

Normalt talar man i abortsammanhang om foster. Det brukar vara förbehållet abortmotståndarna att tala om barn i det här sammanhanget.

Därför hoppas jag det var tokigt hopklippt. Kd måhända har råd att tappa Stig Töyrä - honom känner jag inte alls - men Erika och hennes duktiga medsystrar har nog inte Göran råd att vara utan.

Och har tar dom i en klump - David Svenn. Svar på tal får de i klump Mårten, Thomas, Bertil och Hans-Erik. Och David vidhåller att vi måste inse att det är ett annat system som behövs.

Inte särskilt mycket upphetsande annars i tidningarna. Moderaterna i Gällivare grälar på varandra och beskyller för makthunger. Åsa Wikström i Boden kör en favorit i repris - otryggt Boden - som för några dagar sen var Otrygga Luleå. Snyggt jobbat att "lura" journalisterna.

Kuirenarkivet - på namnsidan - har en liten kuirosagrej. Den numera kände filmregissören Kjell Sundvalll som "revoltledare" för Kul 67.

Nu är det dags för mig att åka - far och mor - tidning - kaffe - expen - nian.  Sammanträde med Luleå kommunföretag AB. Ytterligare en liten kuriosagrej - nog är Kommunala bolag lite annorlunda. Till mötet har också nya styrelsen fått handlingarna för kännedom - och är inbjudna. Vi är så van att allt byts vid årsskiftet men faktum är att bolagen ju inte byter förrän vid bolagsstämman. Conny ringde i går kväll och var lite fundersam varför han fått  kallelsen - men vi redde ut det tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Kristdemokraterna har redan valt att aceptera abort man kommer göra det igen och lite färre än förra gången kommer vara upprörda.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback