Något stort på G?

Så kom Christer Stenberg med fotograf - Nord Nytt - "inrusande". Begreppet inrusande därför att de kom oanmälda. Även TV:s verksamhet är upptrissad i effektivitet och de har inte råd att jollra runt och riskera att folk inte finns på plats.

Så jag trodde allt det var något riktigt skabröst - och hoppades på att det inte var jag eller partiet som var i skottgluggen.

Nu var det rätt odramatiskt - Christer hade anmält sig men jag hade telefonen på drift - och dessutom signalen avslagen så jag hade missat samtalet.


Förresten så kan det väl klassas som lite skabröst att en kommunal förvaltning går och hyra externa lokaler när kommunen själv har en lokalbank som kostar runt 30 miljoner om året. Tekniska förvaltningen - som har uppdraget att försöka minska vår lokalbank. Man kan ju undra hur de ska klara av att marknadsföra lokalerna externa när det inte klarar av att göra det internt - dvs använda egna lokaler.

Bergnässkolan till exempel. Jag har hört ett av de sämre argumenten för varför den inte skulle gå att använda. Den är bra och ha i reserv i fall elever återvänder från de fristående skolorna. Halleluja!

Måste ju vara så att varenda krona som betalas i hyra för TV:s gamla lokaler är en ökad utgift för kommunen.

Jag och Annika Sundström ska väcka frågan på nästa fullmäktige. Jag har tagit upp den en gång med Karl P - när de börjat titta på lokalerna. Kommunalrådet blev lite irriterad men budskapet var att affären skulle genomföras bara om det var en bra affär för kommunen. Jag kan ju undra vad som döljer sig i den köpeskillingen om det är den bra affär att avstå att använda egna lokaler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback