Och ks på min ära

Färdigt tjugo i fyra. Det trodde jag inte - snarare en timma till.

Bostadsförsörningsplanen första heta frågan. Att majoriteten inte skulle köpa vår skrivning om att minska luleåbos dominans på hyresmarknaden var väl väntat. Det finns ju ändå en försiktig skrivning i majoritetens förslag om att Lulebo måste kunna gör sig av med lägenheter. Luleåbo måste ju kunna bygga nytt, säger Karl P. Och har de idag runt 82 % så förstår ju var och en att de måste få avyttra.

Sen fick vi med ordet "mångfald". Istället för att peka ut barnfamiljer och studenter så blev det en skrivning om mångfald så att varje individ och familj skulle hitta det som passade dem just i deras livssituation. Man måste glädjas åt det lilla.

Det stora var i alla fall att vi lyckades få med en "bomb" med att: Skapa särskilda boendeformer för funktionhindrade. Även om sen majoriteten med stöd av en och annan allianskamrat bangade för att sätta en tidsgräns till bristen skulle vara borta. Två år tyckte vi var en rimlig tid - men det tyckte inte majoriteten.

"Ropen skalla - bostad åt alla" som det så käckt stod under en bild. Det blir till att skriva på baksidan av plakaten för en del partier "gäller dock ej funktionshindrade".

Även vänstern, mp och centern fick igenom smärre ändringar och tillägg. Liksom Eva Bergström som nu axlat Erland Nilssons mantel som försvarare av Råneås ära. Bortglömt på ett par ställen vilket tack vare Eva snabbt rättades till.

Ska strax återkomma med mera. Sonen ringde och ville ha koll på flygavgångar från Arlanda. Hoppades på försening - tidsnöd. Jag hörde ett besynnerligt klingande då och då i bakgrunden och frågade vad det var. Men had påstod att jag nog inte ville veta. Hastighetsvarnaren förstås vilket gör att jag nu måste gå och pudra näsan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback