Perssonsvamlet

Och hur länge ska vi leva med dessa trista "hynheter" i spåren av den så kallade dokumentären om Persson. Vem i fridens namn tror på Perssons svamel om att han kände att han var tvungen att ta hand om Bildt. Persson grät krokodiltårar - Bildt behövde nog försörjning.

Och Luftfartsverket hade Bildt erbjudits - fint uppdrag om man var lagd åt teknikintresse. Jag riktigt såg hur Persson såg Bildt brumma omkring med leksaksflygplan och då kunde väl en generaldirektörspost i Luftfartsverket vara passande.

Min bild av utnämningspolitiken som något där de breda gossarna borstar varann på ryggen besannas.

Fast nu var nog bara Persson bred  - och ute efter att förnedra Bildt på samma sätt som han förnedrar andra partikamrater.


Annars en glad nyhet från morgonnyheterna. Nystartsjobben har hitintills gett 3 312 anställningar varav en tredjedel gått till personer med utländsk bakgrund. De - som annars har extremt svårt att komma in på arbetsmarknaden.


Östman pläderar idag för särskild person med invandrarbakgrund som ny fritidschef. Ja, personer med invandrarbakgrund som chefer inom Luleå kommun är nästan lika sällsynta som kvinnor på dessa poster. Lite ovant med kvoteringsargumentation från det hållet.


Och Krister Hammarbergh går som ordförande för moderaterna i Norrbotten. Huruvida han väljer att gå eller får gå lär väl diskuteras framöver. Ledarskapet har ju ifrågasatt hårt inte minst oförmågan att lösa problemen i hans hemförening  Luleå.

En annan post ska framöver bli än senare - den vanliga snigelposten som kommer hem i lådan. Men den är inte särskilt viktig längre. Åtminstone inte för mig. Förr var det ca tre dagar mitt på sommaren som lådan var tom - nu kan det hända varje vecka.

Från post till port; så verkar kampen för Fritz Olsson husen i alla fall resultera i att Norrporten gör allt de kan för att interiören på de nya husen ska hålla stadsbilden intakt. En liten framgång - men dock en framgång.

Och så slutar jag morgonen med att gratulera alla Bengt som har namnsdag. Och ett särskilt grattis till min gamle partiledare Bengt Westerberg som igår besökte Luleå och som finns på foto i NSD tillsammans med kommunalrådet Petersen. Och i vårt nya fina Kulturens Hus. Bengt skulle nog gärna stanna på de jazz aktiviteter som äger rum i veckan. Eller kanske det var därför han kom just nu? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback