Resten av ks-resan

En kilometer simning och två små ynka varma mackor - men himla goda. Vanlig simpel rasker fralla, lite senap, lite ost (10%) vindelns flatrökta skinka och så ytterligare ett par (nåja) skivor ost. I ugn till de blir lagomt gyllenbruna. Inmundigas med minbabytomater eller vilken dyr sorts tomater man nu råkat stoppat i korgen. Men gott var det!

Medborgarförslaget om rabatterat årskort för pensionörer på motionsanläggningar avslogs i full enighet - moderaterna hade besinnat sig.

Så blev det ett längre uppehåll vid riktlinjer för mångfaldsarbete. Yvonne kom med ett konstruktivt förslag på den "kritik" som framfördes tidigare att riktlinjerna var väldigt navleskådande internt inom kommunen. Medborgarperspektivet inleds nu med att vårt integrationspolitiska handlingsprogram (påpassligt under revidering) blir grunden för medborgarperspektivet. Så saknades bara tillväxtperspektivet - att se mångfalden som en möjlighet - inte bara pekpinnar om vad vi inte får göra. Folkpartiet yrkade återremiss för utarbetande av ett sånt avsnitt. Men vi ska kika på och påminna oss om vad som finns i integrationsprogrammet - kanske kan vi där "se möjligheterna" och dra tillbak vårt förslag senare.

Alkolås i taxibilar - ett delikat ärende som jag väl skrev om i går? Pinsamt att vi är i den här situationen - och frågan är väl om vi, Folkpartiet, inte måste ta ett steg till på kommunfullmäktige? Ska vi vara med och dela ansvaret för detta - vi som ensamma förfäktade en annan väg att gå? Moderaterna dök upp som gubben ur lådan med ett förslag som tog oss alla på sängen. Vi skulle föranstalta att kommunen skulle hyra ut anläggningarna för 1 krona och därmed kunna "återvinna" dem efter 4 år. Frågan är väl bara vad kommunen isåfall ska göra med 70 talet alkolås som är näst intill avskrivna. Och frågan är vem som betalar urinstallationen? Det förefaller  (ursäkta)urbota korkat - men med reservation att förslaget kom vid sittande bord och inte kunnat studeras närmare.

Ja och sen tog vi sådana petitesser som gemensamma planeringsförutsättningar och prel. ramförändringar inför budgetarbetet. Som vanligt lade vi från Folkpartiet ett förslag - Goda råd i processen" där vi tycker att inget får vara för heligt för att inte kunna omprövas - det handlar förstås mycket om att tillåta andra driftsformer. Jag hoppas och tror att övriga allianspartier instämde i det - även om vi omarbetat och moderniserat det hela har det ju funnits med tidigare i våra gemensamma dokument.

Ja, det var väl ungefär allt jag tänkt skriva ikväll.

Nu ska jag "läsa" en flera veckor gammal Året Runt för att kunna ge Sifo ett omdöme. Som tack ska jag få tre gratis nummer av en tidning jag får välja. Dock har jag ännu inte fått Feminas Månadstidning som skulle vara belöningen för förra enkäten jag fyllde i. Så...

Kommentarer
Postat av: folkpartist

hej ylva!

kan du inte kommentera din partisekreterares påhopp på centerpartiet? vill folkpartiet lämna alliansen?

2007-03-12 @ 21:20:36
Postat av: Astrid Bolund

fint skrivet tycker ja faktiskt


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback