Sen kväll

Det blev sen kväll i går - dock inte med Luuk (stavs han så TV-gubben?), Sen och sen - allting är ju relativt - men eftersom jag har årsmöte i kväll och ska "årsmöta" både lördag och söndag så hade jag tänkt mig ledig hemmakväll i går.

Inledde tjusigt med simning - ja 1 kilometer - klockan sex. Och på väg därifrån fastnade jag i foajén. Först för att skriva nytt kontrakt på årskort. Det förträffliga Nautilus måste skicka nya karboniserade blanketter i fyra - förlåt två exemplar  till Örebro varenda år. Sen får jag en faktura - verkar mäkta gammelmodigt. Särskilt som de kan se allt på skärmen bara jag drar kortet förbi läsaren - till och med ett foto av mig tror jag.

Nåväl - denna klagosång - var ett stickspår. Allt nog så blev jag kvar en halvtimme till pratande med en medborgare om dittan och dattan. För övrigt en gammal skolkompis som jobbade inom vården och hade synpunkter.

Mor och far fick ett kort besök - det känns alltid tryggt att ha sett att det är lugnt - det bidrar till att dra ner stressnivån för kvällen.

Men nu var klockan slagen närmare åtta - och jag hann knappt mer än in så ringde telefonen. Så var det äldreomsorg i en dryg timme.


För övrigt fick jag lite "överskottsinformation" i samband med interpellationen om trygghetslarmen. Det är tydligen redan så att är du fyllda 75 så får du larm utan att gå via biståndsvägen. Bara anmäla behov - och hosta upp 125 kronor i månaden förstås.

Nu skriver jag i väntan på dagens tidningar som har "okommit" fem i fem. Hörde någon E4 varning om halka i går kväll - lät lite konstigt men måhända har det isbarkat.

Nu tror jag de kommer....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback