Spänning i lite olika dimensioner

I natt har det tydligen varit rena cowboy uppgörelsen i lilla Morjärn. Nk rapporterar om detta klockan 04.32. Då är det positivare med klockslaget 19.04. Nu hoppas vi på en bra start med hemmaseger i kväll. Det är väl kört att hitta några biljetter så här sent? För övrigt har jag inte checkat av almanackan än för kvällen.


Han äcklar mig - ordförande Persson. Och man matas ju med honom. Just nu i TV med en trailer: "Kära gamla Margareta (eller sa han Maggan?) - en mycket märklig människa". Inte underligt att kända sossar i länet tar avstånd för honom. Men alla är tydligen inte mer kända än att man kan förväxlas på bild. Undras vem som känner sig förfördelad? Det påstås att tidningarna läser min blogg så om nu NSD skulle göra det och byter bild kan jag berätta att det just nu är en bild av Karl Petersen med bildtexten "Mårten Ström". Om det är den senare som uttalat sig också.


Plusjobben figurerar lite överallt. Erik Berg, centerpartiet, borde veta bättre än att falla in i sossarnas svammel om avtalsbrott. Det är faktiskt så Erik Berg att avskaffandet av plusjobben till förmån för insatser för vanliga anställningar  var ett vallöfte- och den här regeringen uppfyller sina vallöften. En del gillar vi mycket och i en del fall kanske kärleken lite svalare. Dock handlar regeringens beslut att en mindre del av kringkostnaderna runt plusjobben tagits bort - inte kostnaden för pågående plusjobb. Däremot blir det inga pengar för nya plusjobb. Problemet är att lönesättningen för plusjobben varit för generös - därför räcker inte statsbidraget till.

En liten märklig detalj; när beslutet om om att inga nya plusjobb skulle inrättas - då vräkte AMS ut beslut om plusjobb i massor. Sista veckan var alla tiders rekord. Måna om att fullfölja regeringen(s) intentioner?


Riktigt irriterande är att det tydligen aldrig finns några Piteåartiklar på nättidningen som går att länka till. Ännu mer irriterande skulle det vara om någon "besserwisser" nu påtalar för mig att det bara är jag som varit dålig på att söka. Men gör gärna det.

Noterar att även helbrägdagörare måste ut på marknaden. Adolf Kelottjärvi från Haparandatrakterna annonserar i NSD. Har du några krämpor så ring honom. Framgångsrik måste han vara - måste vara den som är i absolut världsklass när det gäller Dagens ros i NSD.

En kort rapport om vilka beslut som togs i går kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback