Vicken tjej!

God morgon - blev faktiskt sittande framför Nyhetsmorgon. Inte ofta det händer. Och jag säger bara: vilken tjej som blivt Årets chef, länspolismästaren i Stockholm Carin Götblad,

Vilken trygghet, vilken pondus, vilken utstrålning vilket engagemang. Engagemang var för övrigt det ord hon själv nämnde som viktigast för en chef.


Hon fick ju inte värsta bästa starten i sitt nya värv för fyra år sen när hon nästan direkt kastades in i Anna Lindh mordet.


Och hon berättade att hon fick många goda råd då - inte främst hur hon skulle sköta jobbet men om hur hon skulle ändra frisyr och såna saker. Vilket hon inte trodde att hennes dåvarande kollega, mannen, Jenneqvist (eller något liknande namn) fick.


Vi fick se bilder från då - som fick ens minne att rotera. Jag kommer ihåg att jag inte avundades henne. Att det kändes att hon inte var riktigt hemma då. Men alldeles tydligt syns nu att hon redan då var oslipad diamant. Vilken utstrålning hon utvecklat.


Bara stort Grattis, Carin!!

Jag tror dessutom - det lilla jag hörde - att Luleå och Norrbotten har mycket att lära av stockholm polisen. Det de fått sätta in i ganska akuta situationer har vi möjlighet att ta efter i ett tidigare skede. Mycket intressant med de små poliskontor som upprättats i olika stadsdelar. Och intressant med den enkät undersökning som visade att 85% var nöjda eller mycket nöjda med sin senaste kontakt med polisen.


Ska bli spännande med den stora medborgarenskät som polisen i stockholm låtit göra och vars resultat är i faggorna.


Det kommer mera - men nu väntar hemtjänstinsatser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback