Vilken makt jag har!

I förra inlägget påpekade jag att Kurien hade en rubrik "utbildning mot (eller möjligen emot) turism". Tyckte det var lite tryckfels kul. Eller rubriksättar kul. Men nu har de ändrat det.

Egotrippad som jag är är jag alldeles övertygad om att det är mitt bloggande som åstadkommit det. Men ni kan ju ha en mer nyanserad uppfattning.

Men det blir lite smått absurt när de ändra länkar så där. Jag var själv in på Fredrik Lundhs blogg. Tala förresten om egotrippade - varenda länk skulle leda till att någon skrivit något positivt om honom. Men de två första - Expressen och NSD - som skulle leda till utgåvorna 13 mars ledde till 15 mars - och inget om Fredrik Lundh. Lång näsa!


För övrigt kan jag för lite om det förslag till 32% skatt på bilförsäkringar - om det ens är något förslag än - för att säga att det är bra eller dåligt. Men Fredrik Lundh kunde - med vanlig falsett. Har lite svårt att förstå att det skulle slå särskilt hårt mot oss i Norrbotten och vår turistnäring.


Om man ändå får betala 32% i skatt på en bilförsäkring man ändå måste ha - då måste väl det stimulera att resa utav bara den - även till Norrbotten. Milkostnaden lär väl minska. Eller - som sagt - jag har bara tagit del av förslaget via Fredrik Lundhs besserwisser uttalande.


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag tillhör även jag de som är besvikna på att ännu en skatt ska höjas,det som åtminstone varit moderaternas "valspråk" att skatter skulle sänkas. Vad är det för skilnad på om de tar ut skatten på lönen eller på detta sätt det har även framförts kritik mot den höga bensinskatten men nu pratas det om att även den ska höjas, detta drabbar oss här i Norrland hårdast och då framför allt glesbyggden där den egna bilen är och förblir det enda allternativet. När det sedan gäller fordonsskatten så varför inte ta bort den och lägga allt på bränslet istället nu får den som har bil betala lika mycket oavsett hur många mil man kör exempelvis den som kör 1000 mil per år får betala lika mycket i fordonsskatt som den som kör 20 000 mil det är som jag ser det helt fel. De som bor i glesbyggd ska naturligtvis kompenseras via rese avdrag eller ett generellt skatteavdrag för att inte utarma glesbyggden.

2007-03-16 @ 09:55:27
Postat av: Ylva Strutz

Det finns många infalls vinklar på detta. Jag valde bara att ta upp den Du själv nämner - att bilskatten är lika hög oavsett man kör 1 mil eller 10 000 mil.

Därför haltar Lundhs kritik betänkligt.

Jag är också oroad över den försäkringslösning som höjningen av bilskatten utgör. Ska varje rörelse människor gör och som förorsakar kostnader i sjukvården och betala sina egna kostnader då har vi snart både fett och socker skatter - i minut och parti.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback