Visst kittlar det

Visst kittlar det att köpa en ny bil när man nu kan få 10 000 i kontantbidrag. Hoppas bara det nu är en konstruktion som gör att inte bilföretagen kan sno åt sig största vinsten. Men så verkar det inte. Får väl se vad Bosses Bil o Motor kan hosta upp när jag ska dit och sko om bilen om någon vecka. Ska fö ha min första besiktning av min lilla Honda Jazz i början av maj.

Och apropå stimulans bidrag ska det bli intressant att se hur avskaffandet av förmögenhetsskatten slår. Jag kanske skrivit det förut men jag måste få säga att hästsvanspojken vi har som finansminister han klarar verkligen media galant. Och inte bara det - han är tydligen en riktigt liten charmknutte som går hem i riksdagsgrupperna också.

Bra krönika av Östman i dag om plusjobben. Att sossarna själva försatt sig i ekonomisk knipa vad avser plusjobben.

Lätt frustrerad blir jag när jag ser hotellföreträdare beklaga sig över att det byggs nytt hotell i Luleå. Vad tycker de vi ska göra? Förbjuda byggnation? Intressant är att det är Hilding Holmqvist som ska bygga - han räds inte att konkurrera med sitt eget Nordkalotten. Så talar en sann entreprenör! I Norrbottens Kuriren idag!

"Nystartjobb - ett lyft för Norrbotten" - oj vilka be(s)ka piller med den rubriken i husorganet NSD.

PRO protesterar för pensionärerna räkning genom Judit Torikka på insändarsidan i NK. Håller med om att förändringen från 1982 är principiellt fel - men inget politiskt parti orkar att ta i frågan. Förmodligen kostar en återställare multum. Däremot att påstå att införandet av jobbavdraget är en försämring för pensionärer är ungefär som att gnälla över att kompisen får högre veckopeng för att han lovat att uföra tjänster hemma.

Nu ska det bli 10-minuters lunch för jag har tänkt "desertera" idag också - vid halvfemtiden. Far ville ha skjuts till återvinningen - och glad är jag att han inte drar med sin egen gammel som inte är riktigt ok än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback