Anmärkningsvärt från i går

Lite anmärkningsvärt var det väl i går att vi fick så lite stöd för våra förslag från våra borgerliga kompisar.

Ordningsomdömen i skolan - borde väl åtminstone två av partierna stå för - kanske tre på central nivå. Och det kommer ju ett regeringsförslag i den riktningen. Då borde det vara en ryggmärgsreflex att bifalla och att möjligen i en bisats inflika att vi kanske måste vänta någon vecka innan lagen kommer med att införa det. Rent praktiskt så införs det ju inte heller precis i morgon - vårterminen avslutas ju i dagarna.

I denna fråga var vi helt ensamma som röstade för.

Medborgarförslag om att kunna nyttja färdtjänst till vårcentraler och tandläkare. Ett känt faktum att reglerna är absurda. Det har utretts och skakats på huvudet i 12-15 år - minst.

Trots att en av medborgarförslagen visade på det riktigt absurda - särskilt i socialistiska Luleå - att den färdtjänstberättigade kan åka till privattandläkare men inte till folktandvärden så var det bara folkpartiet och Rättvisepartiet socialisterna som röstade för medborgarförslagen.

Moderaterna (!), centern (!) och kristdemokraterna (!) lutade sig samtliga tre mot att Karl Petersen som ordförande i Kommunförbundet skulle snabba på utredningen.

Medan gräset gror dör kon - det vill säga medan kommun och landstings grälar om det ska vara sjukresa eller färdtjänst får de gamla och funktionshindrade sitta mellan med sin livskvalitet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback