"Dom vill ocksä bära våra guldkedjor"

Jaha, så har vi fått veta varför det finns så många yrkeskriminella i Sverige. Chefen - Therese Mattson gästade "Karin 21.30" i går kväll. Hon förklarade den höga yrkeskriminaliteten som den värsta flumsocialist. Vi har det ju så bra i Sverige - mycket fina prylar i våra hem som frestar. Guldkedjor och andra fina attribut. Det blir så frestande det vill också bära fina guldkedjor.

Det är nog inte underligt att de ser ut som det gör i Sverige - med såna chefer i den yttersta ledningen för de som ska bekämpa kriminalitet.

Jag har annars fått lära mig att guldkedjor och annat snabbt byter ägare för att omvandlas till droger.

Annars är det stora kunskapsdagen idag - vi får veta hur sommaren blir. "Urban, Vilhelmina och Blenda skola sommaren lända" fick jag lära mig när jag var liten. Numera finns även Beda som trea - och kan rimma med leda. i vilket fall har det sällan stämt under mina snart 60 år.

Men eftersom solen skiner från en strålande blå himmel nu på morgonen så är det skönt att kuna tro på gamla sanningar.

Dan Lundström - kände som
MR:s agent - talar idag ut i ett öppet brev och ger sin sanning.

Och Gunnar Selberg, centerpartist i Kiruna, säger sig ha fått en besk sanning från socialdemokraten Pernilla Lundqvist. Påstås ha bett Gunnar dra åt helvetet! Han kräver en ursäkt annars ska han ine besöka sandlådan - förlåt sammanträdena - någon fler gång. Och Hultin tycker att Selberg får säga vad han vill dock inte på sammanträden som leds av Hultin. Och oense är herrarna också om hur många sammanträden Selberg bevistat. Glöm inte hinken nästa gång ni träffas!


På andra sammanträden kan man fatta vilka beslut som helst utan att behöva stå till svars. Längmanska får ansvarsfrihet trots Obol. Bara man lyckas förflytta sig ett verksamhetsår fram i tiden innan man "avslöjas". Revisor Hans Öystilä hänvisar förstås till tystnadsplikten men avslöjar så mycket att det som ska hanteras i revisionen är det som hänt 2006.


Tänk om det vore så lätt i övriga livet - att bara du lyckas passera årsskifter så går du fri och slipper ta ansvar för dina handlingar?

Tur att man ska hålla sig på marken idag - och åtminstone inte ha någon tripp inplanerad med SAS. Thomas ska till Fjollträsk (ha - jag vågade) i dag och valbereda. Det kunde varit jag - jag var föreslagen som representant för norrlandslänen men helt plötsligt kom de på att för helheten behövde de en ung grabb och ingen gammal tant. Så där rök min chans.


Fast Thomas reser Nordic idag.


Nu ska jag resa Honda Jazz - förbi föräldrarna förstås. Mutter i soluret borta i går kväll - hoppas den är återfunnen annars blir det sök och sen ankomst till jobbet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback