Eget kebabkött

5 grader, regn och blåst. Det blir nog inga mammafönster i dag - även om jag igår var kaxig och sa att lite regn inte gör något. Det bli en inteckning i söndagen istället - preliminärt.

Nu ska ni få något så ovanligt som ett recept från mig. På eget Kebabkött. Att strimlas och läggas i Pitabröd med feferoni, andra grönsaker och dressing efter samvete.

Recept:

2 kg köttfärs
1 refillpåse aromat, 80 gr
1/4 dels deciliter svartpeppar

Arbeta ihop till en smidig smet och forma till en limpa. Linda in den hårt i ugnsfolie och sätt in den i en 100 grader varm ugn i 5 timmar.

Recepter har jag fått från Anna-Greta som fått det via en av sina söner.

Har just provsmakat  och den var superb. Men i vanlig ordning har jag redan tankar på smakförbättringar i form av mer och annorlunda kryddning. Senap till exemel som skulle kunna bidra till att smeten blir smidigare.

Jag gjorde den faktiskt på ett kilo,  anpassade kryddorna på fri hand - men körde den ändå 5 timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback