"Glasögonormar" är vi allihopa

Nästan - hur jag nu kom mig för att kolla det. Men plötsligt såg jag att nästan alla på PTU - politiker och tjänstemän bar glasögon. Runt 22 personer och bara 3 utan glasögon. En tjänsteman och två politiker.

Frågan inställer sig: Är det vi med glasögon som är mest klarsynta? Eller?

Annars började sammanträdet på hemmaplan för mig. Kläppenskolan. Intressenter finns att driva fristående förskola där - känt från media sen tidigare.

Frågan är om kommunen är beredd att avhända sig fastigheten. Långtids hyra ut eller sälja. Båda alternativen fick godkännande efter en viss diskussion. Några bakåtsträvare fanns det allt - men förvånansvärt få.

Förnyad anmälan om medlemskap i Forum folkhälsa - kostar ingenting - tingeling (hann jag första Camilla).

Yttrande över Piteås Översiktsplan - centern lämnade in ett särskilt yttrande - hängslen och livrem - om att kommunerna måste förstå att samarbeta vid kommungränserna - som EnVis bygd - Niemisel - Gunnarsbyn.

Markanvisningsärenden på Storheden med företag som inte vill berätta åt vilket elektronikföretag de ska bygga. Så lite får vi köpa grisen i säcken - vi får hoppas tjänstemännen har koll på att det inte döljer sin någon formidabel Obol-gubbe bakom?

Medlemsavgift för Bottenviksbågens ekonomiska förening - bifall.

Medfinansiering av förstudie 1000 nya ungdomsjobb i Luleå - bifall förstås. Retade mig förstås att de fortfarande skriver "skapa jobb". Politiker vare sig kan eller ska "skapa jobb" - vi kan däremot jämna marken - skapa förutsättningar för jobb.

Och så fick Luleå basket det traditionsenliga förskottet på sitt marknadsföringsbidrag. Kanonbra redovisning från Luleå basket om hur deras ekonomi sanerats och utvecklats.

Hörde på radion när jag kom ut från sammanträdet att det tyvärr finns elitlag i Luleå som verkar ligga betydligt mer pyrt till.

Medfinansiering projekt Exjobbsförmedling - bifall. En verksamhet som ska permanentas till ett Karriärcentrum som ska vara länken mella universitetet och näringslivet i regionen. Nödvändigt och bra!

Sen trodde jag förstås att det var slut - svårt att träna in nya rutiner. Så trots att jag var en av initiativtagarna till att ha korta gruppledaröverläggningar någorlunda kontinuerligt så hade jag glömt/förträngt att det ska se efter varje PTU. Tog väl sin lilla timma.

Tankade på Statoil och träffade Linda Bäckström som betalade 170 kronor för Vårruset samtidigt som hon glatt meddelade att hon inte skulle kunna delta. Sista minuten resa till Turkiet. Så nu hurtiga fp-tjejer finns en plats i laget att köpa in sig på. Jag kan börja med att rabattera 10 spänn!

Nu får det bli fruktlunch och sen budgetutskott klockan 13.15. Vi pratade faktiskt mest budget - det rent praktiska runt budgetarbetet - på gruppledarträffen.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Någon som bjuder bättre rabatt??
:D

2007-05-21 @ 19:15:14
Postat av: Ann O Nym

Någon som bjuder bättre rabatt??
:D

2007-05-21 @ 19:15:51
Postat av: Ylva Strutz

Vadå - 160 spänn för att delta med 5 andra liberala kvinoor. Alldeles för billigt egentligen.
//Ylva


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback