Lika inför lagen?

Det blir alltmer uppenbart att det finns gräddfiler för en viss nomenklatura även i Sverige. Norrbottens Kuriens ledare har idag rubriken Persson klipp. Det handlar om att han inte kommer att få sin lön från JKL som lön - utan han kommer att fakturera den som företagare.

När den lilla människan ska starta företag då får han/hon måste han/hon i förväg ange ett antal kunder. Samhället ska kontrollera att det inte är något förtäckt anställningsförhållande. Men när före detta stat(s)ministern så uppenbart gör om ett anställningsförhållande till arvodering till ett bolag. Ja, då säger statens företrädare Torkel Backlund på Statens pensionsverk att "det är inte olagligt men man kan diskutera det moraliska"

Ett tips skulle ju kunna vara att tipsa skattemyndigheten om att det här är fejkat?

Men det är allt mer uppenbart att sossarna själva har skapat det här samhället där nomenklaturan har gräddfil. Och media gör då inte särskilt mycket. Det skulle ju vara väldigt enkelt att granska alla som gått med statsråds- och kommunalrådspensioner. Skulle tro att det är klart överrepresenterade i bolagssfären?

Sjukt bara sjukt. Och det är också NSD:s ledare om Skamligt löftesbrott. I ledaren kan vi läsa att en miljöpartistisk riksdagsledamot - Thomas Nihlén gråter krokodiltårar. "-när den som har privata försäkringar går före i kön så styr inte behoven längre". Det är väl det den politiska makten med Göran Persson i spetsen gjort länge. Och s-landstingsråd - säger bara Sofiahemmet och Nämndemannagården!

Annars blev jag bönhörd snabbare än jag trodde - nu släcks gatlyktorna under sommarmånaderna. Väldigt efterlängtat - det har stuckit i ögonen i dubbel bemärkelse. Hoppas det nu också fixar strålkastarna vid Sundis här i Sunderbyn. det har lyst året runt dygnet runt ändå sen jag bodde på Hammaren - redan på 70-talet.

Det finns många skäl att fundera på om en del lever som de lär.

Och har vår herre nu gett oss en tidig vår förstår jag inte logiken i varför han skickar ner snö idag?


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

På tal om lagar så läste jag det Nima Daryamadj skriver på Aftonbladet under rubriken "Låt var och en sköta sitt eget underliv".Jag läser och jag ryser då jag påminns om alla de böcker jag läst i ämnet om hedersvåld och hedersmord både här hemma men så även utomlands.Men hur mycket jag än läser så kan jag bara inte förstå denna oförvanskade ondska och renodlade vansinne där man skadar en annan människa så,kanske rent av dödar.För vad och med vilken rätt?Det går bara inte att förstå.Även om det är i ett annat land som vi kanske tycker är långt borta så har vi alla ett ansvar för det som sker.Vi behöver alla varandra och på fler än ett sätt och är vi förbundna med och till varandra,för vi är jordens bröder och systrar.

2007-05-11 @ 09:17:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback