Omvänt!?

Alla miljövänner må sätta för öronen - särskilt "mullefolket" som vill avskaffa bilen. Efter ett mycket intressant sammanträde med polisstyrelsen hade jag 1 timme och 5 minuter på mig innan kvällen "event" med Skattemyndigheten.

Insåg att morgonbitti var intecknat med Strutz Färdtjänst som dessutom nästan krockar med bilbesiktningen. Som ska följas av studiebesök på SSAB.

Mors hemlånade jackor
skulle inte anlända affären förrän tidigast efter lunch i morgon. Funkar inte!  Dessutom var fars ena träningsoverall omblandad i storlekar så jackan var M och byxan var L - och det var det senare som gällde.

Så jag satte mig bakom ratten och körde ecodrivning till Sunderbyn - hämtade klädpåsarna som skulle återlämnas respektive bytas. Under resans gång hann svärdotter Lotta ringa och ville ha hjälp med kopiering och faxning. Fast de fixade sig på annat sätt.

Fick tjänstgöra på polisstyrelsen - nu var förvisso moderaterna på plats med sina ersättare. Både ordinarie har avgått. Holmqvist från Boden blev visst sur när han inte fick vara kvar som vice ordförande - och Maria har ju avsagt sig allt nu när hon är kommunchef.

Dock var både Erika Josbrandt (som har avsagt sig för att partiet vill ha någon annan) och Gudrun Hjalrmasson borta. Så trots mitt inhopp var styrelsen en person kort - mycket dåligt med tanke på att det faktiskt finns 12 ersättare förutom mig!

Nu känns det som om jag börjar få lite grepp på nya polisorganisationen - och dessutom gillar jag den. "Lokalt förankrade poliser" måtte få Sten (Hansson) att dansa i sin himmel!

Däremot så lär väl placeringen av styrkorna bli polismyndighetens egen lilla BB-fråga. Överkalixborna var särskilt intresserade av att förvissa sig om att något beslut i frågan inte var taget.

Kvällen med Skattemyndigheten om "omvänd beskattning" var något omtumlande. Fast kanske inte rätt ord. Nog kan tanken vara rätt. Det handlar om att icke seriösa företag - underentreprenörer fakturerat moms - som entreprenören - köparen - dragit av och fått tillbaka av staten. Men den oseriösa företagaren har aldrig betalat in den moms han tillskansat sig. Rörde sig om 2-3 miljarder per år. Mycket äldreomsorg, mycket gratis färdtjänst och gratis bussresor för dagisungar för de pengarna!

Men vilka tolkningsgrejor det blir - för att inte tala om övergångsreglerna! Vem är byggföretag och vad är byggtjänster? Anna-Lena från Skattemyndigheten lämnade ut sitt jobbnummer - med hälsningen att hon inte var där så ofta. Något hemnummer ville hon inte lämna ut - vilket jag kan förstå med den otydligheten i reglerna!

Om omvänt och omtumlande är det att "idolen" gått till Skellefteå. Nä, inte att han gått till Skellefteå i sig - det är ett av mina favoritlag.

Men både politiker och hockeyspelare måste inse när deras tid är ute. Om Mikael Renberg nu ville spela ett år till - visst hade han kunnat stanna i Luleå hockey då?

Min fundering är - är det min idol Mikael Renberg det är fel på eller mitt favoritlag Luleå Hockey?

Bara välja mellan pest och kolera.

Och hur har jag kunnat skriva så mycket på så få minuter. Nu måste jag ju redigera också - så att någon uppfattar något ord. "Fetta" en del!

Kram och godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback