På span efter Bardh

I dubbel bemärkelse. Hade tänkt mig att få hyra Olga Bardh rummet för vårt möte med Lars Leijonborg nästa vecka - på EU-dagen för övrigt 9/5.

Men Kulturen Hus har så mycket konferenser under maj att det inte tar mot fler bokningar. Inte ens att hyra ut ett rum. Jag fick aldrig klart för mig om rummet verkligen var upptaget eller om de bara allmänt tyckte sig ha mycket att göra. 

Om det är det senare kanske det är dags att fundera om vi har för kort bemanning? Det är faktiskt svårt att få kontakt för bokning. Väldigt ofta upptaget eller telefonsvarare. Det är ju i och för sig positivt att det är tryck - men det gäller ju att dimensionera rätt så att varenda utrymme kan generera pengar hela tiden.

Och i denna veva kom vi i diskussion om vem Olga Bardh egentligen representerade i stadsfullmäktige under 50-och 60-talet. Jag har hela tiden hävdat att det var folkpartiet men när den ena tillfrågade efter den andra sa sig inte veta började jag nästan tvivla.

Google gav heller inget svar på parti. Kedjerökare, frånskild, föregångare i mycket - men inte partitillhörighet.

Som vanligt kom Thomas till räddning.  I en A5 pärm med plastpärmar och pappersregister fanns handskrivna resultatlistor från 40, 50 och 60-talen. Och vilka som satt i olika församlingar också - och för hela länet. SÅ många kommuner vi hade på den tiden!

Och så hade vi Olga Bardh - invald för perioden 1951 - 1954 som andra namn för folkpartiet. Sju mandat varav faktiskt 3 kvinnor. Kan undra hur det såg ut i de andra partierna med kvinnorepresenationen.

Och 1963 - 1966 kan jag berätta att då satt min företrädare Göte Pettersson i Stadsfullmäktige tillsammans med nämnda Olga Bardh. Fast Olga var 2:a och Göte 4:a.

Själv har jag en gång blivit jämförd med Olga Bardh. Men det var något mindre hedrande - det påstods att jag kejderökte i klass med Olga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback