Slutet - och början

Idag är präglad av slut och början. Slut på månaden - sista dagen. Pessimisten talar och konstaterar att det bara är 21 dagar till det vänder och vi går mot mörkare tider.

Början på en ny månad i morgon. Början på en hektisk tid då så mycket händer - och jag blir stressad av att inse hur mycket jag bara inte hinner med.

Annonserna i tidningarna fladdrar förbi. Musik i Piteåälvdal - köp in dig på premiärdagen. Gammelstads marknad - redan i helgen. Den inleder den kavalkad av marknader som har lite olika karaktär. Det komersiella utbudet kan jag klara mig utan - men fantastiska mötesplatser - särskilt de mindre och "bygdanknutna".

Högsö marknad - eller hemvändardag - dyker upp i mitt huvud varje försommar men än har jag aldrig kommit mig dit. Lite nostalgi - då jag tillbringade flera av min barndomssomrar på Björnholmen strax utanför Högsön. Höbärgning, soltorkad brax och Pommac bara dyker upp.

Och nu inser jag att jag håller på flyta ut i ett skrivande som inte har förankring i verkligjheten. Verkligheten i form av att jag ska dra till jobbet.

Slutet på dryga 3 år av fantastisk samvaro med min arbetskompis AG. Nu drar hon in i pensionärstillvaro. Vi ska festa av det i dag med damlunch på Teatercafét från halvtolv.

Början också på Karins tid hos oss. Har tjuvstartat redan från 1 maj - men nu blir det skarpt läge - nu är det Karin och jag som ska fixa skivan.

Kan misstänka att det blir ett och annat samtal till Porsön och Alviksträsk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback