Snart lunch

Oj då kan inte varit mycket i lokalpressen idag eftersom jag inte kommit ihåg att kommentera något. Å andra sidan är jag seg idag - 4 timmar är för lite även för mig. Särskilt som det itne blev men än 4 natten före också. Problemet är att det inte ser ut att bli mycket mer framöver heller - Månadsmöte i kväll, Haparanda i morgon, Pajala på söndag. Och däremellan vanligt gnet.

Har nyss pratat med en person som har cirkus 14 dgr kvar till pension. Och Anna-Greta  gör sista dagen i morgon. Jag tror vi är en del som har lång bromssträcka så det är nog dags att börja med den mentala träningen.

Medialträning verkar dock Jörgen Eriksson besitta. I NSD pekas han ut som
Obol-arkitekten. Och han klarar sig undan med att säga att han inte vill kommentera enskilda detaljer. Lite förvånande att introduktionen av Obol kan betraktas som en liten detalj?

Media har ju petat och skrapat på honom tidigare utan att han snärjt in sig. Bra jobbat! Men så har han också blivit befordrad till kommunchef i NSD:s artikel. Undras hur Bernt Grahn tar det?

Obolaffären återkommer med jämna mellanrum lite överallt. Gruvsatsningen i Pajala och Niskas ambitioner att bli stor gruvfogde är temat för en läsvärd Krönika i NK. Rubriken är dock "Pajalas Kallax Cargo". Märkbart tyst om det  projektet- det verkar inte ens vara Kalles Cargo längre.

Åsa Junkka skriver krönika i NSD - om elevfackligt arbete vilket är viktigt att värt att skriva om. Men engagemanget verkar mer vara att hacka på skolminister Jan Björklund än ett äkta engagemang i frågan. Åsa Junkka tillhör den yngre generationen socialdemokrater. Vid måndagens fullmäktige framhärdade hon med att det elevfackliga arbetet skulle ta stryk om man införde omdömen i ordning och uppförande.

Åsa torde nog vara en av de få som tror att ordningsproblemen i skolan har något med elevfackligt arbete att göra. Åsa och andra socialdemokrater kanske borde ta del av den här rapporten som det skrevs om i SvD idag. 
 Antalet polisanmälda fall av lärare som misshandlats har fördubblats på 3 år.

Nu ska jag äta en lättlunch - tar nog några dagar att kompensera Gästis berömda plankstek som jag åt i går. Plus kakorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback