Vädret gäckar!

Idag när det officiellt är arbetsdag då flödar solen och det är 8 grader varmt. Det är väl skönt att tänka att det nog allra mest är bara officiell arbetsdag. Själv har jag ledigt enligt tjänstemannaavtalet och ska jag gå på det kommunala ska jag "hålla öppet" i 3 timmar.

Det blir nog lite drygt det kommunala "öppethållandet" dock inte full vanlig arbetsdag. Är redan sen i starten efter att ha sovit till halvsex.

Ont i rygg och hela kroppen, rinnande ögon - nu är goda råd dyra. Fast sjuk är jag inte!

Härlig med Lotta Nilsson från Kalix. Hon har inte bara gjort sig känd i Norrbotten genom att få genomslag i
Kuriren för sitt förslag. Det är en nyhet även i Expressen. Nu kanske förslaget om förbud inte är så genomtänkt - men opinionsbildning kan man komma långt med.

Så fort det har gått - från 4,25 till 2 procent hyreshöjning. Och nu blir det olika på olika områden. Du kommer att få betala mer där det är attraktivt att bo. I politiska sammanhang kallas det marknadshyror och är avskytt av den politiska vänstern. När Lulebå inte tillämpade detta och för cirka 10 år sen - så betalade man mer i hyra för att bo i Sunderbyn än i mycket attraktiva lägen i centrala Luleå. Klart att det var fel.

Ibland är det framgångsrikt att inte kalla saker vid sitt rätta namn.

Har lyckats se lite morgon TV - började detta inlägg för bra länge sen men har haft tekniska problem att komma in. har bland annat lyssnat till Jimmie Åkesson och blir verkligen mörkrädd. Han både ser ut som och låter som en välstadad ung man från ultrahögern. Därför välgörande med Aftonbladets granskning om vilka som döljer sig i medlemkadern. Och Jimmie hade väl lättare att försvara varför Norrskensflamman inte får tillträde till deras kongress än att förklara hur det kan komma sig att 1/3 del av deras förtroendevalda är beronde av bidrag. Läste för någon dag sen om en kille, sverige demokrat, som levt på socialbidrag i 14 år.

Jimmie tror att det här kommer att jämna ut sig när de blir fler i partiet - då blir den här gruppen proportionellt mindre. Är det någon som känner sig tryggare med en kärna "partiledning" bestående av dessa hel och halvkriminella bidragstagare?

En liten älgbaby har fötts alldeles vid vägkanten i Notviken.
Och verkligen nyfödd alltså - kan inte gå och stå än. Hoppas verkligen att polisen kan mota bort alla nyfikna så att inte älgkon överger sin kalv. Borde väl inte sprida nyheten - med risk att fler söker sig dit - men läsare av denna blogg är klokare än så. Eller hur? Och vi behöver ingen bild - om det stör älgkon!

Och klok ska jag vara idag - jobba lite - vila mycket. Så ska vi se om inte "onda kroppen" ger med sig till i morgon. Det vore för snopet om jag inte kunde åtminstone gå Kretsloppet. Fast å andra sidan har det ju redan tjänat sitt syfte - motionen.

Kommentarer
Postat av: KRille

"När Lulebå inte tillämpade detta och för cirka 10 år sen - så betalade man mer i hyra för att bo i Sunderbyn än i mycket attraktiva lägen i centrala Luleå. Klart att det var fel.
"
- Varför ska det bara vara rika som ska ha råd att bo centralt? Förklara gärna detta!

2007-05-18 @ 19:12:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback