Vännen "Krille"

Vännen "Krille" var på hugget häromdagen. Och hade tre kommentarer på raken.

Det första han påstår är att regeln om max 4% av inkomsten får gå till fastighetsskatten är avskaffad. Så klart den är avskaffad eftersom fastighetsskatten är avskaffad.

Alltså kan inte heller vara så att "våra fattigpensionärer har nu fått höjd fastighetsskatt i Norrland" eftersom fastighetsskatten inte längre finns. Max 4.500 i avgift och ingen ska behöva betala mer än idag.

Men Krille och kompani har lyckats bra med den vilseledande propagandan - för många är de pensionärer som jag deklarerat åt som trott att de skulle få höjd skatt. De har blivit jätteglada när jag konstaterat att de nästa år får betala flera tusenlappar mindre i tack vare att fastighetsskatten avskaffats.

Sen har han något svammel om att liberaler väljer att inte betala avgifter och skatter av ideologiska skäl. Vilket är på sandlådenivå och borde egentligen inte bemötas.

Men för kloka läsare av denna blogg kan det finnas anledning att poängtera att vår inställning att det ska finnas privata alternativ är helt korrekt. Men det viktiga är att framhålla att vi verkligen vill ha en offentligt finansierad vård och omsorg. Hur skulle det annars gå för de som inte föds lika friska och starka som genomsnittet? Men om man vill gå till en läkare som  är sin egen eller har Kent Ögren som chef - det vill vi att patienterna själva ska få bestämma.

På samma sätt som man rätt framgångsrikt lyckats framställa avskaffandet av fastighetsskatten som något som drabbar de "fattiga" så vill man gärna sätta likhetstecken mellan privata alternativ och tjock plånbok. Vilket är helt fel.

Så slutligen så blir han riktigt upprörd när jag påtalar att det Lulebo nu tillämpar med olika hyressättning på olika attraktiva  bostadsområden - det är faktiskt marknadshyra. Och så frågar han retoriskt om bara rika människor ska få bo i innerstan? Den frågan passar jag över till Luleåbo. Helägt kommunalt bolag - och det är ju ingen hemlighet att kommunen är majoritetsstyrt av socialdemokraterna.

Men jag skulle ju också kunna ställa frågan om varför vi i Sunderbyn skulle betala mer i hyra än innerstan - vi som har mycket mindre service och ökade kostnader för att nå jobb och annan service?

Och visst - det är ju så att ju mer pengar du har ju dyrare saker kan du köpa. Så styrs det ju delvis - men det handlar ju också om vad och hur du prioriterar dina pengar.

I forna sovjet var det nomenklaturan som körde omkring med de finaste - stundtals de enda - bilar som fanns.

Nu ska jag nog dra hem till ljuva Sunderbyn - där hyrorna är nästan lika höga som i innerstan.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Diverse
ovan får mig att tänka på det en flicka vid namn Jordan Hobson sa :
"Vi har en andlig mage,precis som vi har en mage för matsmältning.Båda berarbetar energi vi inte behöver och håller kvar det vi bäst behöver.Andlig förstoppning är fruktansvärd!"

2007-05-20 @ 21:54:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback