Våra slavdrivare

Vad sägs att få ett sånt här mail från en förtroendevald klockan 6.06 en tisdag morgon?

Ligger du och sover en sån här vacker morgon ??

mvh

"sektledaren"

Han väntade på att få min tidningskrönika till morgonkaffet. Fast jag tycker det är härligt att någon längtar efter en den tiden på morgonen.

Jag skickade krönikan 6.06.50 och hans mail anlände 6.07.10 - 20 sekunders skillnad. Våra mail möttes nog i Deppis?

Deppigt är det också att konstatera att Che Guevara går igen - men jämna mellanrum dammas han av som en "hjälte" av historielösa unga. Nu är ju inte Göran Thyni, rättvisepartiet, särskilt ung - vilket gör det ännu deppigare.
Förtår de inte att det är samma sak som att komma med en tröja med Stalin eller Hitler på bröstet? Både
NSD 
och NK .

Inte deppigt alls beskrivs den storslagna satsning som ett kandadensiskt företag målar upp för Pajala och Norrbotten. Nu har jag inte hunnit läsa innehållet i artiklarna - men rubrikerna i både tidningar fick mig att utfärda Obol-varning för "Buck". Jag har säkert fel - men den känslan infann sig - det är då sant.

Bo Hultin har en kontrovers med NSD journalisten Jan Bergsten. Vet inte om det framgår av artikeln att det är Bergsten - men det är det. Nu vet jag inte vad som är sant och falskt i just detta ärenden. Men det jag vet är att Jan i all huvudsak gör rent bedårande bra och sakliga reportage men ibland får han får sig en "sanning" - och då kör han den in absurdum.

Ingen bra start för den tillträdande näringslivschefen i Kalix. Som beslås med att inte varit riktigt sanningsenlig i sin meritförteckning. Visst är han bildlik Hans Rolfs i Boden? Hoppas nu bilden finns med i nättidningen. Fast det gjorde han inte - bara Robert Forsberg.

Och nu sitter jag här och drömmer framför datorn - hög tid att ge mig av mot jobbet.

Ni borde få ett referat från gårdagens sammanträden - men lite journalistisk ådra finns det nog - för jag tycker det är gamla nyheter. Å andra sidan blir det futtigt lite i de referat som tidningarna består läsarna med. Fast jag erkänner att det är en partsinlaga för att jag inte tycker att jag är med tillräckligt mycket.

Vi får se om det kan bli lite lösryckt från gårddagen - om jag hinner. Jag ska vra på hotell Nordkalotten och lyssna om ansvarskommittén på förmiddagen. Lyssna till Karl P första gången i hans roll som Kommunförbundets ordförande.

Sen några timmar på expen innan avresa mot Jokkmokk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback