Ylva på krigsstigen

Ylva min namne är på krigsstigen - säkert befogat. Svårt att ha någon åsikt när jag inte lyssnat. Wetterberg brukar dock inte vara känd för något diplomatiskt sätt att uttrycka sig. Huruvid karln skulle vara folkpartist eller inte har jag ingen uppfattning om.

En snäll tolkning om att undersköterskor snart är ett minne blott - skulle ju kunna vara att även dessa skulle erbjudas den kompetensutveckling som framtidens äldrevård kommer att kräva.

Den elaka är förstås att han uttalat sig utan att ha en aning om verkligheten. Skulle vara kul att höra tolkningen från några andra som också var och lyssnade?

Under tiden ska Ylva och ni andra få något upplyftande av titta på. Scilla i mors rabatt!

46461-240

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Tack vad du är gullig Ylva!
Jag var inte och lyssnade på Wetterberg,jag läste hans uttalanden i lördagens Kuriren.
Tycker sannerligen det saknas kunskap och insikt om den kapacitet och det kunnande undersköterskor besitter.men inte minst vilket arbete vi faktiskt utför.På min tid tog vi ex.blodgrupperingar utan delegering samt assisterade läkarna vid olika undersökningar och behandlingar.Injektioner och diverse provtagningar med mera var vardag.Men det är klart,alla dagens undersköterskor har inte riktigt samma bakrund och kanske inte likvärdig utbildning som det vi en gång fick,det vet jag inte.Kanske har han rätt Wetterberg,den gamla undersköterskan är på väg att dö ut som dinosaurierna en gång gjorde.Jag valde att bli undersköterska för närheten till patienten.Jag precis som många andra kände stolthet i den yrkesrollen och valde att inte utbilda oss till sjuksköterskor som mer hade det administrativa arbetet på den tiden.Att gå vidare handlade inte om rädsla eller oförmåga att inhämta mer kunskap med andra ord.Bara för att man valt och trivs med ett arbete utan universitets utbildning innebär det inte att man är dum eller obegåvad.Dessutom är det inte alla människor som har så dåligt självförtroende och självtillit att de måste få allt de kan på papper.Samt ej heller ser till status och position.Jag är en av dem och jag är långt i från ensam.Man ska aldrig döma hunden efter håren......... Kram kram och natti natti!

2007-05-06 @ 22:46:12
Postat av: Ylva Mjärdell

Sedan,en sak till.Det kan väl de allra flesta räkna ut själva att om en skicklig överläkare som Anders Mansten blir behandlad som han blivit av Norrbottens Läns Landsting hur lite uppskattad
och värderad är då
i sanningens namn övrig personal av den samma?
Nu är det länge sedan jag arbetade
mina nästan 10 år inom NLL och då upplevde jag inte det som händer nu,vare sig inom sluten eller primärvården.
Det var faktiskt riktigt bra och jag minns de åren med glädje.Jag hör även stora skillnader hur man värderar,uppskattar och anställer exempelvis undersköterskor i landet.Vad man tilltror dem.
Här i Norrbotten är botten nådd då till och med en överläkare inget är värd för dem som bestämmer!
Nej,ursäkta mig men kan inte någon tipsa Ögren & Co att det finns jobb lediga som latrintömmare ute på Småskär i sommar?

2007-05-06 @ 23:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback