Dåligt komihåg

Vissa saker är svåra att komma ihåg - att köpa tandcreme till exempel. Jag brukar därför då och då plocka med såna i varukorgen. Kan plötsligt ha en ansenlig arsenal av dito.

Men så plötsligt är det slut - och varje morgon är det ett - visst ja - det måste jag komma ihåg att köpa. Det var bättre förr - med tandcremen också. När den gamla plåttuben var slut kunde man ändå leva någon vecka på den. Och när den var riktigt slut kunde man klippa upp den och klara sig ett par dar till.

Idag fick jag klippa upp platstuben - och som medveten konsument kan jag i alla fall konstatera att det inte är mycket tandcreme som går tillbak med producentansvaret. Idag är tandcreme ett måste - även om det måste bli Statoil.

Och idag ska det bli av med polismästaren också. Det i våras utlovade informationsmötet med Seppo Wuori ska äntligen bli av. Hörde igår om att polisen här i höst kört med helikopter över Sunderbyskogen. Och halvt skrämt ihjäl både jägare och jakthundar.

De körde med helikopter och värmkamera för att lokalisera eventuellt utlagda åtlar för björn. Jag har inte hunnit dubbelkolla uppgiften än. Kan det verkligen vara så att polisen prioriterar jakt på bönder som eventuellt lägger ut slaktavfall istället för uppgifter som är betydligt viktigare för medborgarnas säkerhet? Synd att jag är ersättare i polisstyrelsen - vi förväntas inte ställa frågor om verksamheten - det ska bossen själv bestämma!

Ja, sen har vi detaljplanen för Lulsundsberget - en läsning som är avslöjande för hur rätt vi hade vi som ville att fler skulle få vara med och "räkna" på det.

PG Isakssons detaljplan ute i Kallax är också med. Och lite annat smått och gott i form av medfinasiering för EU-projekt. Har promemorian på jobbet - så jag får väl ge en fylligare redogörelse om hur det gick.

Nu måste jag dra för att hinna sätta ner rumpan på nian innan 08.15.

Dagens tidningar? Ja tunna både fysiskt och innehållsmässigt. Men de påminner mig om att gratulera alla Lisbet och Elisabet - oavsett namnets stavning - på namnsdagen.

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja så har det varit länge att den som skjuter ett villebråd, är ett allvarligare brott än att göpa exempelvis inbrott, stöld, misshandel, våldtäckt ja kanske till och med mord verkar vara mindre viktigt än att någon lägger ut åtel. Din fråga är mer än berättigad för nog tycker alla men någolunda sunt förnuft att säkerheten på våra gator och torg är mycket eftersatt. Att dessutom brotten blir allt råare och vidrigare hur kan man då lägga energi på att göra helikopter flygningar över ett jaktområde? Att prioritera på det sättet är i mina ögon nästan brottsligt när allt annat sälpar efter och en del brott är nästan legala när polisen inte ens gör en brottsplats undersökning. Men det är väl samhällets fel att brotten överhuvudtaget begås för inte ska man väl ställa villkor på dessa arma stackare som gör detta och som bara är en protest mot de fel och orättvisor som finns i vårt samhälle.

2007-11-19 @ 07:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback