Det värmer

Jag känner henne inte - Anja Rosenberg - men tacket värmer ett "fruset" politikerhjärta. I Luleå ska vi ju numera bara tala om hur bra vi är som bygger och står på. Att föra upp "skönhetsfläckar" som en dyr och icke fungerande färdtjänst eller andra fläckar i välfärdssystemet gillas inte av höga vederbörande. Det minner understumdom om min favoritsaga - Kejsarens nya kläder.

Förmiddagen idag ska jag ägna åt Samordningsförbundet Pyramis. En verksamhet som är i sin linda och som också ska ta hand om något av samhällets skönhetsfäckar. Vår oförmåga att se till att alla behövs. Människor som faller mellan stolarna arbetsförmedling-försäkringskassa och andra myndigheter.

Pyramis uppgift är att fånga upp dem - och om så behövs med okonventionella metoder. Inget revirpink får stå ivägen för målet - att göra alla delaktiga i samhället. Spännande!


Spännande förefaller det vara hos moderaterna i Luleå också. Fast jag har lite svårt att vara lite konspiratorisk som den gode Östman i dagens Noterat. Inte tusan kan man forma politiska ställningstaganden utifrån att köra över partikamarater i andra nämnder?


NSD kan inte låta bli att ge en liten känga till landstinget - undrar om inte beslutet att inte längre tvätta underkläder kan vara lösningen på tvättsåpan. I Lund har man gjort det och sparar 90 000 per avdelning och år. Det är lite spännande detta också - kan det vara så att det är en vinst inte bara i pengar utan i miljö också?


För övrigt - apropå miljö - som fick jag halvt godkänt för att stoppa mina döda pelargonier i komposten.  Skälet till att man inte skulle göra det var att det var onödigt dyrt att renhållningen skulle transportera dessa. Fast är det någon som tror att det är billigare om vi var och en ska åka till tippen, Så klart kostar det både i börsen och för miljön.

Och så gick det åt helsicke med länkningen - Noterat inte utlagt och hela NSD:s nättidning nedlagd. ERROR (i rött förstås) grinar från skärmen.

Hör av mig vid lunchtid.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Några döda blommor borde väl enklast kunna placeras ut i skogen eller annars ute i naturen där de efter en eller ett par regnväder återvänder till moder jord,som sig bör.........

2007-11-13 @ 16:41:58
Postat av: Ylva

Vadå skogen? Vi som bor i metropolen Sunderbyn har en bit dit.
Men större sommarkrukor hamnar på fars potatisland. Men eftersom mina blommor kontinuerligt lägger av så är komposttunnan närmast. Och nu har jag ju sanktion för det.
//Ylva

2007-11-13 @ 19:09:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback