I goda revisorers lag

Så har vi varit i la med revisorerna hela eftermiddagen - eller i alla fall till kvart i fyra.

Lite teflonstuk på kommunalrådet understundom - det vill säga all eventuell kritik eller förbättringspotentialer bemöttes av hur bra allting var.

Men jag tycker revisorerna är pedagogiska och bra. Herr ordförande Lars tycker jag vuxit rejält med uppgiften.

Och Margaretha Lindbäck hade ett bra inlägg. Lotta Lindgren tyckte att för få av oss var aktiva i debatten. Men Margaretha försvarade med att det faktiskt tar tid att sätta sig in i styrningsmodellen och att det faktiskt är en rätt ny besättning i kommunstyrelsen.

Från PTU redovisade jag väl egentligen tidigare de två mest kontroversiella ärendena - Lulsundsberget och ärendet om masten i Bergviken.

Hajen 9 går ut på anbud - med fri prövningsrätt. Så får islamiska församlingen liksom andra möjlighet att bjuda på fastigheten. Det finns en tendens att egna kommunala förvaltningar helt plötsligt får nyvaknat intresse för fastigheter som ska försäljas. Men Mårten drog då tillbak fritidsnämndens "option" att nyttja den som ungdomsgård.

Och Annika - miljöpartiet - hade lämnat när vi beviljade medfinansiering för att utreda förutsättnignen för tillverkning av kapslar som ska ta om hand använt kärnbränsle. Vi var tydligen flera som funderat vad hon skulle säga.

Och för PG:s villaområde i Kallax blev det grönt ljus både för exploateringsavtal och detaljplan. Fast någon uppsnabbning av ärendet att tas på november sammanträdet blev det inte. Fullmäktiges beslut i julveckan får bli julklappen till PG.

Och Seppo Wuoris staplar gillades inte av kommunalrådet. Den lilla, lilla stapeln för begångna brott i Arjeplog jämfört med den höga, höga stapeln för begågna brott i Luleå använder Seppo som illustration för att tala om att poliserna ska vara där brott begås. Men Karl P tyckte att han skulle hålla Luleås höga stapel internt. Någon påstod att Karl blivit sur på polismästaren - men jag såg bestämt de okynniga groparna i hakan som är tecknet när kommunalrådet behagar skämta.

Ja - mycket mer är väl inte att säga om dagen.

Möjligen att vi fick en "skiva" av Ludvig Svartholm - My heart´s eyes. Tror inte den går att spela på min grammofon. Så kom an, Sara - är det något för dig?

Nu borde jag egentligen jobba någon  timme till. Det är fullständigt kaos på mitt skrivbord. Med insamlingsbössor till Burmainsamlingen, dvd-skivor, minneslappar, halvfull kaffemugg med mera. Men det är en ny dag i morgon - med nya krafter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback