Ingen krydda i tillvaron

Det blev ingen krydda i tillvaron i kväll. Jo, det blev det faktiskt. Jag gav mig tid att åka förbi kompis Birgit - och dricka kaffe. Fast det var förstås för att hon skulle fixa att min bil finns på Kallax när jag landar på fredag eftermiddag.

Annars var det meningen att jag skulle vara på kryddparty hos svärdottern i kväll. Jag ringde och kollade om hon var "beroende" av mig det vill säga om hon fick ihop tillräckligt många gäster för att "kryddvärdinnan" skulle vara nöjd. Och så var det!

Det var därför jag hann med att hälsa på och sitta någon halvtimme med kompis Birgit.


Och jag har lagt några hundralappar i svärdotterns hand att köpa läkande kryddor till mig.


Jag kan undra vad man ska ha utifrån brevet jag fick från doktor Jan-Erik idag? "Oförändrad sänka på 28" - för högt. "Men ingen aktivitet i snabbsänkan (CRP)" - det låter väl positivt? Men visst visar det att vi alla blir yrkesskadade - varför skriver han ett förtydligande med "CRP" till mig? Förväntas jag klara det bättre än "snabbsänkan"?


Och så grädden på moset "De rheumatiska proverna var negativa". Nä, stopp nu - kom ihåg att "negativa" på läkarspråk är positivs för dig! Men hur stavar Du "reumatiska"?

Ja - fast allt som inte dödar - det härdar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback