På "resturant"

Idag har jag ätit sushi första gången på resturant. Har inte varit något som min läckergom längtat särskilt mycket efter. Jag har provsmakat några hemkörda varianter som kusinbarn färdigställt.

Men det var inte så dåligt alls. Fast soppan var rena "soppan". Och när Erika började prata om nyttiga alger sköt jag undan soppskålen. Och gav mig på fisken - med platsbestick istället för pinnarna. Och som sagt det var inte så dåligt alls - det vill säga översatt från norrbottniska så var det riktigt gott. Wasabin och ingefäran var dock bäst.

Sen bar det av till Kommunstyrelsen i samlad tropp - vi borgerliga systrar och brodern!

Självfallet ska det byggas bostäder på Lulsundsberget. Till och med miljöpartiet som sa nej till det i översiktsplanen bejakade det nu.

Men vi blev tre partier som yrkade avslag som markering - kanske ur lite olika synvikel. Det var dock bara vi som hade en färdigskriven
reservation - centern och miljöpartiet skulle lämna in sina senare. Något förvånande så bejakar moderaterna i kommunstyrelsen denna gräddfil för HSB och Lulebo AB? I miljönämnd och byggnadsnämnd har moderaterna markerat kraftigt emot!


Bifall till centerns motion om att utreda bättre bussförbindelser på landsbygden yrkades förutom av centern, av oss och moderaterna. Kd minns jag inte riktigt - tur att det är en annan Y.S (Yvonne Stålnacke) som ska justera.


Motion från moderaterna om isväg även i slinga mot Bergnäset bifölls förutom av moderaterna av oss och kd.


Ombyggnad av Pontusbadets damavdelning bifölls av samtliga - dock hade moderaterna en avvikande mening och menade att fritids inte skulle få några extra pengar.


Ja det var väl ungefär det hela - ett extra Ks las in på den redan späckade sammanträdesplanen för 2008. Jag blir trött bara jag ser den. Fast hur det än är så är det roligt när man väl är där.


Och en sen ankomst och en ringande telefon = samma person.

Nu ska jag jobba en stund till - men jag mäktar nog inte med styrelsemötet ikväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback