Svartjobbsamnesti?

Så vaknade jag till ytterligare moderater som erkänt svartjobb - makarna Cederskölds.
Var på väg att beskylla SvD för att politisera nyheter eftersom det bara var en lite notis först - men nu är det första nyhet även där. Fast Expressen har inte hunnit med att uppdatera.

Nu är det lätt att frestas tro att svartjobben bara gäller moderater. Det känns ju också mer förkastligt och omoraliskt när det är riktigt rika människor som verkligen skulle ha råd att betala på vanligt sätt. Och när det gäller förtroendevalda - oavsett partikulör.

Jag tror att det här är resultat av just en granskning av moderarata makthavare. Själv välkomnar jag fortsatt granskning i alla led. Men som sagt vem granskar granskarna? Ska bli spännande att se den förste journalisten eller nyhetschefen hängas ut?

Kanske inte inom just städhjälp men går vi över till byggbranchen då döljs ju också en hel del kriminalitet och droger bakom de företag som utför svartjobben.

Och noterar man sen att både Expressens enkät i går (vars resultat jag inte hittar igen på nätet) och DN:s enkät idag så visar både att det är ganska hugget som stucket om det är okej eller inte att avlita svartjobb. 

 

Har du köpt svarta tjänster?

Ja  58% (3248)
Nej  34% (1919)
Kanske, utan att veta om det  7% (415)
 
Totalt antal röster: 5582


Det kanske är dags att börja om från början - att göra som med illegala vapen - ge människor en känns att erkänna utan påföljd under en begränsad period.

Och sen höjer vi straffskalan riktigt rejält för de som inte vill vara med och finansiera vår välfärd!

Det känns skönt att man försökt följa faster Hennys råd: ett gott samvete är den bästa huvudkudden.

PS/det gick inte att länka till DN enkätens resultat så därför har jag klippt in den. Ska se om det blir konstigt vid publicering men då får jag väl återkomma i klartext. Och hoppas att det bedrövliga resultatet vänt/DS

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag ska genast göra en allmän bekännelse.

Jag har inte köpt svarta tjänster men väl tagit en eller två svarta städningar då min son var liten, ensam mamma och motvillig till bidragstagande som jag är, si så där för en nästan 20 år sedan. För att göra en lång historia kort, jag tycker det är bra med hushållsnära tjänster och att dessa blir så kallat vita. Det finns bara fördelar, den som vill kan fråga mig vilken dag som helst om varför.

Att nedlåtande tala om pigtjänster är inget annat än att förringa och förakta andra människors arbete. Varför skulle man inte kunna vara en stolt piga utan att för den skull arbeta på kungens slott, utan att vara kungens piga? Det är våra värderingar som bestämmer vilken status ett yrke eller arbete får i slutänden men att arbeta med och för andra människor synes vara inget värt. Helst i de kretsar hos dem som kallar sig arbetare. Vad märkligt!

I dag har sedan länge arbeten och yrken där vi arbetar för och andra människor förlorat sitt värde, sin status, sakta men säkert och når allt högre. Jag skulle kunna orera evigheter om detta men jag är så rädd att talmannen går hem då.

Slutligen, vi är alla människor, alla. Det handlar så mycket om vilka våra intentioner är.
Det är det som är det viktiga. Att begå misstag, att göra fel kan vi alla göra men ville vi det när vi gjorde det, vad var våra intentioner? Det är frågan. Så med andra ord, att göra svarta tjänster vita är bra om än vissa spottar och fräser fram ordet piga, men hej var fanns drängen i alla debatter jag följt i diverse tidningar?

2007-11-04 @ 19:59:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback