Varning!

Jag är den första att heja på att samhället försöker stävja i svartjobbs branschen. Det finns många skäl till det. Avsaknad av socialt trygghetsskydd för de "anställda" och illojal konkurrens mot företag som sköter allt okej.

Men jag varnar ändå för förslaget att
Skatteverket ska få gå vidare. Jag tror att vi då måste hitta enklare metoder än att varenda företagare ska föra liggare varenda dag och varenda anställd just den dagen.

Och dessutom ska vi inte slå ut de inslag av idealitet och vänskap som ännu finns i vårt samhälle. Ska jag ses som en potentiell skurk om jag ställer upp och hjälper till i någonav mina vänners näringsverksamhet i akuta lägen?

Själv har jag både stått i kiosk, jobbat i affär och dragit tråd i elfirma utan att få eller kräva en enda krona i ersättning. Har handlat om att ställa upp för släkt och vänner högst tillfälligt i akuta nödsitutationer.

Nog är det säkert så att "ertappades" försäkran om att personal som funnits bara varit just såna ideelt "uppställande" personer i en hel del fall bara är lögner för att komma undan.

Men vi ska veta att det inte minns i andra kulturer är synnerligen vanligt att allt från minsta babyn till gammel, gammel farmor finns med i verksamheten. Hur har det sett ut när du varit på Dina solsemestrar. Och även bland svenskar finns det fortfarande inslag av ställa upp för varann.

Döda inte det inslaget med kontrollsverige - det gör samhället än hårdare och sämre.

Det är TV:s fel att jag tog upp det - har matats med den nyheten ett antal gånger på morgonen - sen halvfem. Nu ska jag försöka låta bli att läsa mer på nättidningarna - det vill säga lämna datorn för det som socialdemokraterna föraktfullt kallar "pigjobb".

Sen har jag ett större projekt på gång. Nu ska jag ned med pinnar i den frusna marken. Två stycken - en för en fröautomat och en för en talgbollshållare.

Investerade i går på det som jag fortfarande kalla Lantmanna men som väl heter Granngården.

Om jag lyckas ska väl skapelserna förevigas. Men det blir inte förrän framåt kvällskvisten.

Har ni några goda råd om hur man tar 1-2 dm djupa hål i frusen backe är ni välkommen med dessa före 12 (kaffet).

Och ett Grattis till Naemi Cederberg i Arjeplog som har namnsdag idag. Och till min farmor Naemi Fogelkvist som skulle varit 109 år om hon levt.

Hör av mig i alla fall innan jag åker till 12-kaffet och "Projektet".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback