Bara griptången saknas

Stora investeringar igår - de klassiska servetterna kan man inte åka från IKEA utan. Fast värmeljus blev det inga - såg faktiskt bara de äckliga doftljusen i den modellen.

Dock investerade jag av kända behov i ett långt skohorn. Nu är det snart bara griptången och rullatorn som saknas så har jag samma hjälpmedel som mor.

Nu ska vi inte vara sån - utan glad. Och de blir jag när jag lyssnar till Nyamko på TV. Vad duktig hon är. Klar och tydlig! Hon får inte i fällan som reportern gillrar - nä vi har inga getton i Sverige - bara områden med hög arbetslöshet och utanförskap.

Även om det inte passar in i den glättiga och idylliska bild som kommunlrådet vill att vi ska hålla oss till så noterar jag nu ytterligare ett område där boende plågas av terroriserande ungdomsgäng. Rubriken på insändaren är "Lugna Markusvägen inte lika lugn längre - tyvärr inte länkbar än - men handlar egentligen om samma sak som
dennaI

Sunderbyn har vi tydligen incidenter i stort sett varje helg. Senast var det en moped som fullständigt meningslöst hade brutits sönder. Tror som Östman i gårdagens Kuriren - och det är nog inte bara Kalix som bör tänka på Rödeby. Och inte minst polisen och socialen bör tänka på att de helst ska slippa stå där och säga att det hade vi ingen aning om - den dagen det händer något. För även i Luleå handlar det nog snarast om när och inte om. Även om vi kan hoppas att det blir något mindre allvarligt än Rödeby.

Och i NSD läste jag en insändare där någon skulle blivit bötfälld för att ha satt krukväxter i komposten. Men kom an sopspionen - det gör jag också. Får man inte det?

Inte lätt det här men hör just på TV att den nya regeringen i alla fall fattat att det inte är helt enkelt det här med sopsortering. Att man inte får sätta sin metallstekpanna i samma bunke som metallburkar - för att ta en känt fall som ledde inför skranket. Försök pågår visst i Eskilstuna. Och tittar man på helheten med transporter så tror jag miljön skulle spara på det också.

På precis samma sätt som engångskuddar är ett bättre miljöalternativ (och mer hygieniskt) än att tvätt kudda. Fastän Marie Nyberg stammade och hakade sig ordentligt i Nord Nytt när hon ställdes inför de faktum att Miljöpartiet i landstinget medverkat till detta. Nu kan du sova lugnt igen, Marie.

En som inte borde sova lugnt är demokratirådet Westerlund i Landstinget. Sven Lundberg, Degerbäcken, Boden är väl med all sannolikhet den fd ordföranden i arbetarkommunen i Boden. Och signaturen Snigeln är inne på samma spår.

Och nu har jag också "sniglat" (huga så roligt) och får lägga på ett kol för att komma till jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback