Heja Maria

Nu har Maria Brömster också motionerat om Norrbottniabanan. Själv var jag ganska länge skeptisk till banan. Men sen nu många år är jag övertygad om att den kommer få lika mycket - om inte mer - betydelse för utvecklingen i länet och landet än stambanan hade på sin tid.

Pressmeddelandet inklippt:


Pressmeddelande från folkpartiet liberalerna i riksdagen 07-10-25


Satsa på Norrbotniabanan

- Gör en offensiv satsning på Norrbotniabanan. Det skulle främja både miljön och tillväxten ur såväl ett regionalt som ett nationellt perspektiv.

Det säger riksdagsledamoten Maria Lundqvist Brömster (fp) med anledning av en motion som hon lagt fram för Riksdagen där satsningar Norrbotniabanan föreslås.

- Med en järnväg mellan Umeå och Haparanda kommer norrlands kustområden ges förutsättningar som enligt forskning är nödvändiga för en regions tillväxt, nämligen att skapa en arbetsmarknadsregion på över 500 000 invånare. Norrbotniabanan skulle minska företagens transportkostnader med mer än 30 % samtidigt som transportkapaciteten ökar, ett måste för vår industri i en alltmer hårdnande internationell konkurrens. Järnvägen blir särskilt viktig med tanke på eventuella framtida utvinningar av råvaror inom Barentsregionen och Nordkalotten, säger Maria Lundqvist Brömster.

- Det ligger helt i tiden att föra över mer av gods- och persontrafiken till järnvägen. På så sätt skulle en transportsträcka som idag nästan uteslutande kräver koldioxidutsläpp kunna rulla såväl tunga godstransporter som persontåg på ett väsentligt mer klimatvänligt vis, säger Maria Lundqvist Brömster.


Maria Lundqvist Brömster, riksdagsledamot (fp)
www.folkpartiet.se/bromster
0703-610 002,
[email protected] 


 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback