Hur orkar jag?

Det har malt i huvudet efter dagens ks. Hur orkar jag? Och hur ids jag?

Vi kom ganska snabbt till den STORA frågan - städningen. Det hade vi alla förstått när vi möttes av demonstranter utanför kommunshuset. Prydda med vita skyltar på bröstet - Arbetslösa - så stod de där och blev fotograferade av Jonas Brännberg från Rättvisepartiet. Huruvida det var/är arbetslösa eller förväntas bli förklarades inte närmare.


Dock hade de tydligen fått det stora partiet att darra. För återigen så ska möjligheten för entreprenadlösning för städningen stoppas undan i en utredning.


När Karl Petersen inför sin första budget som kommunalråd skrev om att slakta heliga kor och vända på alla stenar för att satsa på kommunens kärnverksamheter var vi många som hade stora förväntningar. Här skulle ingen vara främmande för alternativa driftsformer om det kom våra barn och gamla till godo.


Men så med ett penndrag var det borta - vi trodde och förmodligen också Luleåborna - att det berodde på samarbetet med vänsterpartiet. Själv är jag övertygad om att det var en av anledningarna till att Luleåborna röstade bort vänstern från kommunhuset.


Och så nu i sista skälvande minuten så är man inte beredd att gå med sin egen majoritet i Barn- och utbildningsnämnden och tillåta upphandling av städtjänster. Notera särskilt att kommunens egen städenhet också skulle få lämna anbud.


Nå nu ska det utredas igen - för att kolla om det finns annat inom tekniska som kan läggas ut på entrepremad. Självklart är vi inom oppositionen glada för det - men Buns begäran borde väl inte behöva begravas för det?


Karl Petersen förvarnade om att det kunde bli en het januari - så det är kanske bara julefriden i partiet som skulle räddas.


Hur orkar jag, hur orkar Karl P och hur orkar alla de socialdemokrater - förträdesvis rätt unga - kämpa mot denna dumhet?


Noterbart var att tekniska nämndens ordförande Margaretha Lindbäck satt och mumlade instämmande när Börje Lööw talade illa om privata företag.

I övrigt gick ärendena rätt geschwindt - vi reserverade oss mot delårsrapporten som en markering att vi faktiskt lagt ett eget budgetförslag och inte ska stå till svars för socialdemokratisk politik.

Och slutrapporten avseende Luleå kommun handikapplan var föreslagen att stanna i kommunstyrelsen. Jag var rätt knäckt av tidigare diskussioner så jag höll på att "sova" över ärendet. Efter påpekande från oss så tas årendet till fullmäktige. Det tackar vi särskilt för.

Men sen hade vi roligt - efter 15.30 - men jag ska inte vanhedra födelsedagsbarnet - hon får en egen blogg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback