"Konnotation"

Gäller att hålla fingrarna rätt på tangenten - konnotation vars betydelse jag missade på högskoleprovet. Det som jag gjort nu här hemma på morgonen - tycker det är så kul ordförståelse och ibland är det väldigt liten nyans skillnadi betydelsen. Å andra sidan påstås "konnotation" betyda "bibetydelse". Så då är det i dubbelbetydelse betydelelöst att jag inte visste det.

Annars gick det bra även om jag fortfarande inte förstår att borgenär ska vara långivare - även om jag vet det.  Långivare är för mig banken - och borgenären är ju den som hjälper till att få banken att öppna börsen. Det är ju faktiskt först när det går åt  pipan som borgenären blir långivare och då blir han ju samtidigr fordringsrägare. Det var frestande att tro att det var en kuggfråga då just "medhjälpare" fanns med. Fast jag föll inte i fällan.

Nu ska de blir äpple och hårdbrödmacka till frukost - så jag orkar ut och sätta mossan i kruka. Dagen består annars av lite hemmapyssel. Vid två tiden ska jag vara och hjälpa sonen med bokföringen - bara en avstämning av balansen sendan pappren kommit från revisionsbyrån. Någonstans under dagen måste jag också hinna till sammanträdes PM:ena som gäller i morgon. Fullmäktige må vara - det är ärende som ju segat sig ända dit om jag så säger. Via utskott och Ks så det är väl kända. Men APU-ärenda är väl i stort nya - jag har tittat igenom när de kom men minns inte vad det var.

Nå idag har jag ju en timma extra - fast den känns onekligen redan förbrukad - dubbelt upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback