Min gamla svärmor Sibylla

Min gamla svärmor Sibylla - från den tiden jag skulle gifta mig med lillprinsen - har namnsdag i dag.

Kronprinsessan Sibylla hon hade det ju inte lätt med svenska folket - och inte lätt med svenska språket. Möjligen var detta ägget och hönan. Måhända hade hon haft lättare än jag att förstå ordet Referendum. Av innehållet i ledaren var det ju inte svårt att tyda - men varför inte skriva folkomröstning?

Annars var det verkligen inte mycket i tidningarna i dag - fastän dom var tämligen tjocka. Alltså var det inte mycket måste läsa - utan sånt som jag ger mig tid att skåda under sommar och jul. Fast jag har läst i NSD:s Affärslivsbilaga om Donald Johansson och Älvsbyhus.

Vet ni vad Överlämningsmöte är? Det visste inte jag men nu vet jag. Det är när försäkringskassan beslutat att sjukpenning eller sjuk/aktivitetsersättning helt eller delvis kommer att upphöra. Då kan jag som "drabbad" bli inbjuden till ett överlämningsmöte med Försäkringskassan som ska överlämna mig till Arbetsförmedlingen. Och det är väl här knuten ligger. Enligt min mening borde ingen få överlämnas förrän dessa två - av oss skattebetalare finansierade statliga myndigheter - är överens. Ska det vara så svårt det? Så mycket onödigt mänskligt lidande vi skulle slippa då.

Fast idag skulle jag ju lämna politik och samhällsengagemang och bara röja i skiten. Men vad är föresten skillnaden?

Höres!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback