Titta det snöar!

Fast inte här med söderöver - bland annat i Norrköping. Tur man tog sig hem i söndags.

Och dödsstraff gäller för
björnar. Eller ska jag säga öga för öga. I mina ögon förefaller det hur tokigt som helst att börja jaga just den björn som dödat. Utifrån tesen som alla rovdjursvänner har så är det ju bara om vi människor retar upp nalle som det är farligt.

Kan man inte räkna ut att det möjligen finns ett samband mellan att hund och jägare råkar stöta på en björn och reta upp den och mängden björnar? Och att sanningen att ingen människa dödats av björn på över 100 ur nu är rejält satt ur spel.

Idag är det läsningen av NSD som ger aha-upplevelse. Ledaren en riktig uppgörelse med betongsossarna där friskolor hyllas och problemen med LAS erkänns. Debattartikeln Jens hade om just hur LAS och turordningsreglerna ställer till rena plockepin i Luleås skolor är också något som ledarskribenten pekar på. Nä då det har inte snurrat om för OA - det är Annica Sandström som skriver. En klok sosse!

Mindre klokt dock att skolan i Sunderbyn inte längre får plocka lingon och koka egen sylt. Nog misstänker jag en övertolkning av reglerna här. Och det är ju faktiskt lättare att få förlåtelse än att få tillåtelse. Nog får våran Olofsson i BUN kolla upp det här? Och Anna-Greta i Persön lär få "muddra".


Nu ska jag åka och lämna min bil till storrengöring. Och sen ska jag faktiskt åka hem igen. Ska jobba hemifrån idag så jag hinner köra några tvättmaskiner. Mattorna är redan ute på vädring. Landar väl på expen vid 15-tiden igen. Men vi höres innan dess.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback