Tron segrar

Om det är tron som segrar eller någonting annat låter jag vara osagt. Men idag känner jag mig minst 1 timme piggare än vanligt.

Och detta trots att jag fått veta att bloggande är en
flopp. Tydligen finns det de som trott att mediavärlden skulla skaka i sina valar för att jag och andra börjat blogga. Tänk att man faktiskt tagit hotet på så stort allvar att man forskat om det. Men det är det jag säger det finns inget som det inte går att forska om i Sverige. Utom kärnkraft förstås - om nu inte nya regeringen hunnit ta bort det tankeförbudet.

Änglar finns - påstår min vän Lennart Olsson från Göteborg. Han var en av de 41 000 som såg blåvitt bli svenska mästare i fotboll. Han klagade i ett mail till vårat tipsgäng att det fått alldeles för lite uppmärksamhet. Så jag känner mig manad att sprida två länkar här till min krets i alla fall - Expressen och Aftonbladet. Och i någon av dem fick man några halvnakna snygga grabbar på köpet.

Östman
har förstås varit på moderatstämma. Nu söker han tröst hos Kd för att slippa uppleva införandet av könsneutral äktenskapsbalk - nu när även moderaterna svikit.

Själv har jag faktiskt haft på TV 24 rätt mycket - men den ende norrbottning jag lyckades pricka in var Lars Alriksson från Gällivare. Men Hultin hade ju hela 10 motioner själv så han lär väl varit flitig i talarstolen. Dock blir jag lite förvånad när Östman i slutet av Noterat skriver om "kravet på valfrihet och fritt vårdval för en god äldresomsorg" som framgångar. Nog trodde jag moderaterna redan tidigare omfattat den åsikten? Liksom att vårdköerna ska kapas med mångfald. Ja, om inte moderaterna tyckt det tidigare så instämmer jag i Östmans: Utmärkt!

Sign. Jämlik Sunderbybo i Kuriren idag tar upp de dyra färdtjänstresorna inom Luleå kommun. Väldigt klargörande. Jag har fått igenom att en översyn av detta skulle ske. Tanken var ju att funktionshindrade skulle kunna använda färdtjänsten på någorlunda lika villkor som de som kan använda vanlig kollektivtrafik. Men så är det ju verkligen inte nu.

Hans Fingals medborgarförslag om att färdtjänst även skulle kunna användas till landstingens vårdinrättningar skulle ju också utredas.

Men båda förefaller hamnat långt ner i utredningskorgen!

Oj, det skulle finnas mycket att kommentera från dagens tidningar - men tiden begränsar.

Slutar därför för denna gång med att gratulera alla som heter Viola. Ni har faktiskt namnsdag idag - liksom min mor som har Viola som andra namn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback