Björntjänst för saken

NSD gör oss en björntjänst idag. Vi som vill ha mer av konkurrensutsättning av kommunal verksamhet. Det är tydligen en hel del beslutsvånda hos sossarna att lägga ut städningen på entreprenad. Oroligt i gruppen skulle jag vilja påstå. Lär inte bli bättre när "borgerligt jubel" basuneras ut i NSD.


Ärendet gick till partigrupperna. För att deras grupp skulle diskutera om även andra verksamheter skulle kunna konkurrensutsättas.


Helt obegripligt egentligen - för ärendet handlar om Bun ska ha rätt att upphandla städningen. Har föga att göra med om andra nämnder ska få upphandla andra saker.


Obegripligt var också ett annat ärende på APU i går. Ett medborgarförslag om att förbjuda medhavda matsäckar till skolan. Med argumentation ungefär att det var orättvist om barnen hade olika mycket smör på mackorna.


Medborgarförslag om gratis lokaltrafik för alla avslogs också. Märkligt hur någon överhuvudtaget kan prata om "gratis" lokaltrafik. Den kostar väl i storlekordningen 50 miljoner i skattepengar plus biljettintäkterna.

Slutrapport avseende Luleå kommuns handikapplan. Oroande med "slut"  rapport. Ett arbete som ständigt måste vara i rörelse. Tvivlar på att tillgängliheten för alla år 2010 kommer att vara så mycket att skryta över. Men nu ska förslagen arbetas in i nämndernas styrkort. Så då är det upp till oss - främst i oppositionen - att se till att något händer också.

Nu är min kombinerade kaffe och bloggrast över - nu måste det hända här också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback