Drömprinsen

Just nu vill jag inte skriva blogg - konstigt! Ibland bara händer det och då ska man låta det ske. Annars hade jag tänkt skriva om ljung - inte Martin utan det som man kan köpa på Blomsterlandet. Men det finns kvar i minnet.

Och så skulle jag berätta att jag faktiskt vann 1000 spänn i veckan. 2x500 kronor på obligationer. Säkert någon sån där garantivinst som alla får. Men herren ser till de sina - det var bara timmarna efter att jag beställt bilvård för ungefär samma summa.

Och tur i spel otur i kärlek - så smet han väl ut köksvägen - drömprinsen - den här veckan också.

Jo, jag har läst tidningarn - fast jag sov faktiskt till halvsju. Nyheterna var av den jämngrå sorten - så svårt att sortera något att kommentera. kanske därför lusten saknas.

Nu ska jag i alla fall göra mig klar för alliansfirande på stan.  Utanför Fritz Olsson! Budgeten är förstås ömsom vin och ömsom vatten. Kul att det är oppositionens genomskinliga kritik som stärker en i tron att saker är rätt.

Ylva och Nisse har varit aktiva medan jag sovit. Läs gärna deras kommentarer. Till Nisse kan jag väl säga att vårdnadsbidraget väl inte tillhört mina prioriterade frågor.

Det blev några rader i alla fall - märkligt - men nu är det Helly hansen under och fp jacka på som gäller.

Fast jag kommer ihåg en bra grej som Östman skrev. Nuder rapar ju på retoriskt och frågar om sämre förmåner ger fler jobb. Ledaren i Kuriren i dag har svaret: För Per Nuder är det just nu viktigast att tvinga kvar arbetslösa och sjukskrivna i nuvarande situationer genom att ge dem goda förmåner. Det gamla arbetarprtiet har blivit det nya bidragspartiet. Och just nu i goda tider anser man att det är solklart att bidragskarusellen ska snurra för högvarv istället för att man ska underlätta för folk att komma tillbaka i arbete.

Hej då!


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja Ylva nog vet jag mycket väl om att det här med vårnadsbidrag är ett verk av gamla konservativa pastorer med "Fader Alf" i spetsen. Det är väl någon forntida dröm att hustrun ska vara väl förankrad vid kök, spis och tvättstuga och i vilket århundrande lever dessa kvar som lyckades driva igenom detta och fick hela alliansen med sig?
Många av de som jobbar deltid är också äldre som kanske inte orkar med att jobba heltid längre men vill ändå komma ut ett antal timmar i veckan kan mycket väl också vara ensamstående är det bättre att dessa måste gå till socialen för att klara sig?
För mej så verkar det som om bara det här med bidrag tas ur "rätt plånbok"
( belastar budgeten i den kommun det gäller ) så är det okej detta har jag absolut ingen förståelse för har du?

2007-09-22 @ 10:09:53
Postat av: Ylva Strutz

Nisse skriver; Många av de som jobbar deltid är också äldre som kanske inte orkar med att jobba heltid längre men vill ändå komma ut ett antal timmar i veckan kan mycket väl också vara ensamstående är det bättre att dessa måste gå till socialen för att klara sig?
Då ska dom ha sjukbidrag (tidigare sjukpension) på halvtid - men inte A-kassa. Hur ska det gå att skilja agnarna från vetet?

Postat av: Ylva Mjärdell

Enkelt,inför heltider i första hand och deltider i undantagsfall.De som vill arbeta heltid kommer då att så göra och jag är övertygad om att det är många.Se över svammlet av otaliga och evinnerliga vikariat som i slutänden förmodligen kostar mer än att göra deltid till heltid,ta bort delade turer som är ett uppenbart bevis på evigt pusslande för att få verksamheterna att gå runt.Vi kan inte säga vi lever i ett samhälle som strävar mot jämlikhet om kvinnor ska leva på bidrag för att de inte ges möjlighet att arbeta heltid.Det är vanvettigt slöseri med tid och mänskligt kapital för att inte nämna att det är usel personalpolitik och som leder till att vi snart får ropa in folk från gatan att komma och jobba.Är det så vi vill att framtidens vård och omsorg ska se ut,är det våra visoner?
Notera att jag med heltid inte menar att personalen skall jagas och stressas runt hela kommunen för en timma här eller där.Och inte så heller avsätta sin fritid för att planera arbetet.Personalen ska med gott samvete kunna ha heltidstjänster utan att kommunerna vill spara in en viss procent genom att kanske personalen om de "jagas" till slut faller till föga och går ner i tid.Det förekommer,tro mig och det är oacceptabelt!Det finns mycket att jobba med och för.Skam den som ger sig och banne mig!

2007-09-22 @ 15:12:51
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Spelar det så stor roll ur vilken "pengapåse" man tar pengarna ifrån är det inte allas våra pengar det hela handlar om oavsett om det är agnarna eller vetet? Men nu drar jag streck i denna diskution vi har nog olika uppfattningar och jag har talat om åtminstone ganska tydligt hur jag ser på den regeringspolitik som har så stark moderat stämpel att den är ljusår ifrån social liberalismen
åtminstone som jag tolkar och uppfattar den i vårt partiprogram på riks läns och kommunal nivå.

2007-09-22 @ 15:17:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback