Håller tummarna

Nu håller vi tummarna för demokratin i Burma och hoppas rubriksättaren får fel - verkligen.

Lokalt konstateras att Bo Ture Larsson "knäcker" i Kuriren idag - då kan vi förmodligen vara avundsjuka på Östman som väl då har semester.

Lite småirriterad kan jag bli på att sociala nämnden i Luleå överklagar länsrättens dom som slagit fast att en 81-årig kvinna ska ha rätt till äldreboende. Brukar "skälla" på Bodens kommun som enligt tidningarna ofta försöker komma undan med insatser genom att överklaga.

Ledare ska man aldrig reta sig på - dom har sin uppgift. Men nog blir det smått patetiskt när ledaren i NSD idag tar upp de som står långt från arbetsmarknaden. Det är klart när regeringen kan visa upp att åtgärderna gett resultat i sällan (eller aldrig) skådad sysselsättningsgrad så måste ju den blinda hönan söka hitta ett korn. Ledaren konstaterar att förtidspensionerna faktiskt ökat något.

Men det måste faktiskt få ta mer än ett år att helt få skutan på rätt kurs. Förtidspensioneringarna mer än tredubblades under s-styre och om man på 1 år rejält lyckats broms upp det så är det en prestation värdig en Brantingmedalj.

Idag blir det sammaträden hela dagen. Mjukstart med Arbets- och Personalutskottet som efter lunch avlöses av Kommunfullmäktgige.

Rapport i kväll.


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag har lyssnat på nästan hela fullmäktige debatten
jag tycker att ni i fp gruppen skötte er alldeles utmärkt. Ditt inlägg Ylva om tanten som nekats plats på äldre boendet var strålande så även om sopspioner och stekpannan.

2007-09-24 @ 18:44:17
Postat av: Ylva

Tack du Nisse!

2007-09-24 @ 20:03:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback