Mellan stolen och skärmen

Min dator har betett sig underligt de senaste dagarna. Poppat upp fönster hittan och dattan.

Nytt med handledsstöd - faktiskt ett som fungerar - vilket nog kan vara gott för mina fortfarande ömmande muskler.

Och idag kom jag på det - min högra arm nuddar vi returntangenten vid musövningar.

Så var det med det viruset - tur jag inte hann kontakta någon "doktor".

Som vanligt satt felet mellan stolen och skärmen!

Nu ska jag åka hem. Borde vara hemma åtminstone i morgon förmiddag. För lördag är det aktiviteter på stan i ett par tre timmar. Och söndag är det Korpilombolo som gäller så där 6-7 timmar minst med restid.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Kanske leder svårigheten till att år efter år stämpla upp från deltid till heltid ett mer jämlik arbetsmarknad då fler kräver heltidsarbeten.Heltidsarbete ska vara regel och deltid undantag.Det är allt för många,kanske kan jag utan ljuga skriva de flesta inom exempelvis vård och omsorg som arbetat deltid mot sin vilja,en del stämplar upp andra inte.Om vi ska kunna få ett mer jämlikt samhälle och kunna göra välfärdsjobb attraktiva för framtiden krävs att vi alla arbetar för heltider inom vård och omsorg.Det gick ju när jag började arbeta för över 20 år sedan,varför inte nu?Dessutom,delade turer är förlegat och utnyttjande av personalen.Vem tar hand om Mor Anna i framtiden när det är för sent att förändra?

2007-09-20 @ 19:15:47
Postat av: Ylva

Jag kan ju tycka att förslag om att begränsa A-kassan för deltidsarbetare är väl hårt. Men samtidigt kommer det ha det goda med sig att kommunerna tvingas ta fram heltider. Och då hamnar problemet där det ska. Ofrivilliga deltider (nästan alltid kvinnor) är en styggelse. För att inte tala om delade turer!

2007-09-21 @ 06:40:43
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag håller med dej till en del om att det är inte bara väl hårt det får mej att "rygga tillbaka" för detta är så rått kapitalistiskt och konservativt och allt för mörk blått för mej som socialliberal. Det märks mer än vad som är godtagbart hur stor makt som högern har i den allians som vi är med och stöder. Jag tycker det är hög tid att"rikta udden" åt annat håll och inte hela tiden åt de som har det som sämst i vårt land. Nu är det mot kvinnor som deltidsarbetar som "Borgen" tydligen tycker att de har det för bra. Vad säger gänget liberala kvinnor om detta hur stor är solidariteten med de deltidsarbetande systrarna? Alla av dessa vill inte och av familjeskäl kan inte jobba heltid vad vet Anders Borg om förhållandet i en familj där båda är lågavlönade får jag gissa så är det ingenting men för att han ingår i alliansen ska jag vara extra snäll emot honom och då blir det ABSOLUT INGENTING:

2007-09-21 @ 13:49:02
Postat av: Ylva

Håller med dig om ABSOLUT INGENTING. Ingen aning där skulle man kunna säga.
Däremot delar jag inte din uppfattning att A-kassan dvs i huvudsak vi alla ska betala för de som bara VILL jobba deltid. Det är såna vi "kommer åt" - ett förtäckt hemmafrubidrag för de har som regel en man som tjänar tillräckligt.
Ofrivillig deltid och delade turer ska vi kämpa hårt emot.

2007-09-21 @ 19:10:46
Postat av: Ylva Mjärdell

Pusselbitar som faller på plats.Jag tror detta är vad som krävs för förändring i dag och för framtiden.Jag känner stort hopp inför framtiden och det kan jag säga till mina arbetskamrater inom vård och omsorg som ofrivilligt arbetar deltid.Nya tider kräver nya lösningar och dem finner vi bäst med större framruta än backspegel.Jag är stolt över att få vara med dem som vågar tänka i nya tankebanor.Det krävs mod för att förändra och det modet har vi!

2007-09-21 @ 19:26:39
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Det finns andra marknader än den kommunala exempelvis butiksanställda och då de flesta
( nästan alla ) inom livsmedel får ingen chans till heltid då må du strida hur mycket du vill men de får nöja sig med deltid. Jag hörde en intervju i radion idag med en 20 årig tjej som inte fick eller hade chans att få en heltid hon hade FYRA JOBB PÅ DELTID jag anser detta är omänskligt och då får den hästsvans prydde Borgen tycka vad i H - Vette han vill men i mitt tycke har han fel. Appropå hemmafrubidrag vad är då vårnadsbidraget som varit och är pastor Svenssons stora gåva till eftervärlden de om något är väl hemmafrubidrag eller? De som har råd att utnyttja detta har nog också i många fall en man som tjänar tillräckligt.

2007-09-21 @ 19:43:17
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag är fortfarande övertygad om att detta i långa loppet är mer till godo än av ondo,uttalad av egen erfarenhet av många år av ofrivillig deltid(dock utan att stämpla upp,och nej jag har ingen rik gubbe där hemma heller.)Detta ställer krav på att arbetsgivaren organiserar bättre och så även värnar om personalen mer,om man ska ha personal överhuvudtaget,men allra helst med arbetsglädje och intresse.Om man kan lösa dessa "problem" bland dem som till synes vänder papper är det definitivt inte märkligt om man kan och så ska göra det inom vare sig handel eller vård-omsorg.Jag tror alla i slutänden kan vinna på detta.Att vara "bara" vikarie och deltidare i större delen av sitt liv är ingen höjdare och med det anser jag att vi om vi ska sikta över trädtopparna måste tänka i nya tankebanor.Det leder till utveckling och framgång för att inte nämna kvalitet.Vi måste finna nya vägar och lösningar för framtiden och det i sin tur leder till utveckling och kvalitet för allas bästa.Test it!And maybe,one day u will win...

2007-09-21 @ 20:14:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback