PTU

Polismästaren kom inte som utlovat var. Tydligen någon miss i inbokningen som inte skulle skyllas på polismästaren enligt kommunalrådet Karl P.

I min almanack stod också besök på Mjölkuddsberget inbokat med PTU. Men det hade utgått för att ärendelistan var så pass lång. Och tur var väl det med de regnskurar och den blåst som piskade rutorna på nian.

I avsaknad av polisen körde Marianne Palovaara en genomgång av den förstudie om en eventuell Bomässa i Luleå som vi spånat om.

Hon hade granskat ett antal tidigare genomförda mässor - och det var väl ömsom vin och ömsom vatten. Svensk Bomässa som kommit till för att hjälpa till att anordna bomässor var lagt i malpåse och skulle inte vara med och anordna någon fler.

Så ska vi göra något blir det att stå på egna ben.

För säkerhetsskull blev det fika tio i nio - bedömdes att Hällbacken skulle ta för lång tid för kaffetarmen att vänta.

Och så blev det också - väldigt mycket frågor. Själv tyckte jag att de flesta frågorna hade fått sina svar tidigare. Mycket frågor om Björkskatan som Hällbackens naturliga nav - det kändes bara som tugg.

Nå beslutet blev tuta och kör och kom tillbak sen.

Elitbidragen till Luleå Hockey och Plannja Basket klubbades raskt. 200 000 kronor var för att marknadsföra Luleås logga så ofta som möjligt.

Projektet Exjobb i Luleå - som är igång - fick medfinansiering. Liksom projektet KomTek - Kommunal entreprenörs och tekniksskolan. Tydligen en statlig satsning som Thomas varit för i Bun - så det var bara att haka på.

Kart- och mätningsteknisk verksamhet i Luleå kommun - och på sikt också kanske en kommunal lantmäterimyndighet. Påstås att det inte finns en fungerande marknad så det måste återskapas i kommunal regi. Svår fråga som nog tål att diskuteras med gruppen innan kommunstyrelsen.

Markanvisning i Gammelstad - en förlägning av en option med 6 månader - ok från alla.

Och så slutligen avtal avseende Aurorum teknikbyn AB:s näringslivsutveckling där meningarna gick isär en del. Ett parti tyckte att det inte behövdes något avtal eftersom det redan är inskrivet i avsiktsförklaringen med Diös. Ett annat parti ville att tjänsten skulle upphandlas. Något som väl är svårt då vi i stor enighet står bakom avsiktsförklaringen som reglererar detta??

Så en kort informell gruppledaröverläggning - som vi kommit överens om att ha efter PTU. Och på det en kort överläggning mellan de borgerliga gruppledarna inför morgondagens aktiviteter.

Nu har jag också verkställt det på mig ålades - inväntar bara reaktionerna från övriga.

Ätit nu viktväktarmat till middag - inhandlad på Kvantum. Ny förpackning måste prövas. Färsk (eller i alla fall inte frusen) paprikagryta med magert kalkonkött. Billigt - bara 3 poäng.

Så nu ska jag väl klara det två sammanträden som återstår i kväll?

För övrigt var det NSD som plumpat till det med att lämna ut namnen på de saknade norrbottningarna - Thailand. För övrigt har nu en av dem återfunnits död.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback