Ska vara "världsbladet"

I PT rör det på sig - eller snarare i Arjeplog. Så här ska en slipsten dras - Grattis Naeimi. Fast jag kan undra om Bengt-Urban kanske ville bli överkörd i frågan?

Utåt måste han (s)prattla med i storregion valsen - men han är tillräckligt klok att förstå att för de små inlandskommunerna kommer storregioner att vara rena natta.

Rena natta är det också att Roslund försöker sig på samma som sossarna här hos oss. Skylla på att det inte går att införa omdömen i ordning och uppförande innan nya skolförordningen införts. Sanningen är ju att förbudsklausulen är borttagen.

Så kör hårt Ulla och Åke i Piteå.

Kommentarer
Postat av: Stefan Tornberg

Varför är en regionalisering av Sveriger "rena natta" för de små inlandskommunerna?

Postat av: Ylva Strutz

Av skäl som Naeimi Cederberg framförde när hon vann omröstningen i Arjeplog. Även cetnerpartisten Doris Johansson verkar ju tveka med sin nedlagda röst.
(citerat från PT, nedan)
- Det känns skrämmande att säga ja till det här. Jag ser en fara i att kompetens plockas från kommunerna och läggs i ett centrum långt bort, i vårt fall Umeå. Och när fyra län slås ihop till en stor region, är det inte svårt att förstå att representanter från Arjeplog kommer att bli sällsynta bland de som ska bestämma. Jag föreslår att vi säger nej rakt av, till hela förslaget.
Efter votering vann Naemi Cederbergs förslag med röstsiffrorna 5-3.
Doris Johansson, c, avstod från att rösta.
(Slut citatet från PT)
För övrigt avfärda ju ansvarskommittén kommunsammanslagningar med att två glesa och ekonomiska svaga kommunr inte blir mindre glesa eller ekonomiskt starkare av att slås ihop.
Varför skulle motsatsen gälla länen?
Vi hamnar nog på olika sidor i den här frågn men vi gillar ju varann i alla fall!
I Luleå tar vi vårt alternativa yttrande i morgonkväll.

2007-09-04 @ 17:22:54
URL: http://strutz.webblogg.se
Postat av: Stefan Tornberg

Visst, spännande att se vad ni säger ja till istället.

2007-09-04 @ 21:31:20
URL: http://stefantornberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback